Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Na záver Ligy majstrov sa podaril Lučencu skvelý obrat

Ilustračná fotografia Foto: TASR

V druhom polčase domáci za podpory skvelých fanúšikov súpera tlačili a napokon sa im podarilo strhnúť triumf na svoju stranu, o čom rozhodli opäť strelci z prvého polčasu.

Lučenec 6. októbra (TASR) - Futsalisti Mimel Lučenec v sobotu zvíťazili v ich záverečnom zápase Ligy majstrov UEFA 2018/2019 v domácej Aréne nad azerbajdžanským majstrom Araz Naxcivan 5:2. Víťazom turnaja 8. skupiny hlavnej fázy LM sa stal s plným počtom bodov litovský šampión FK Vytis, ktorý si zaistil postup do elitnej fázy. Mimel obsadil v tabuľke druhé miesto.

Lučenec v stredu pri debute v prestížnej súťaži historicky zdolal maltský Valletta FC 4:3. Vo štvrtok potom prehral s Vytisom 2:3. V sobotu sa vydareným turnajom rozlúčil pred plným hľadiskom skvelým spôsobom, keď otočil nepriaznivý stav 0:2.

Úradujúci slovenský vicemajster na začiatku zápasu dvakrát z nekoncentrovanosti inkasoval, tréner Marián Berky okamžite reagoval oddychovým časom. Domáci potom bojovali, dlho sa ale nevedeli presadiť. Napokon sa im to však do konca prvého polčasu podarilo, keď sa presadili Greško aj kapitán Fehervári. V druhom polčase domáci za podpory skvelých fanúšikov súpera tlačili a napokon sa im podarilo strhnúť triumf na svoju stranu, o čom rozhodli opäť strelci z prvého polčasu. Fehervári dokonca zaknihoval hetrik, keď v 36. minúte hral súper bez brankára, čo domáci skúsený hráč využil strelou do prázdnej bránky.

8. skupina:



Araz Naxcivan - Mimel Lučenec 2:5 (2:2)

Góly:
5. Chovdarov, 6. Ismajlov - 18., 34. a 36. Fehervári, 17. a 31. Greško

zostava Lučenca: Oberman - Fehervári, Riberiro, Brunovský, Ricardo - Petík, Kočiš, Greško, Kuhadjík, Hricov

hlasy:

Marián Berky, tréner Lučenca: "Začiatok sme mali divoký. Súper dal po našej nekoncentrovanosti gól, potom druhý. Do polčasu sa nám ale podarilo vyrovnať, to bolo podľa mňa kľúčové. V druhom polčase sme už zariskovali, skúsili sme ich ubehať, vedeli sme, že majú menej hráčov. Tretí gól bol zlomový. Ubránili sme aj ich power-play, na to sme sa pripravovali."

Róbert Greško, autor dvoch gólov Lučenca: "Ďakujeme divákom, boli skvelí. Na začiatku sme mali zviazané nohy, dostali sme sa do dvojgólového manka, ale potom sme sa zomkli, začali šlapať a podarilo sa nám to doviesť do víťazného konca. Som rád, že mi tréner dal šancu a mne sa ju podarilo využiť po dvoch strelených góloch."


ďalší výsledok:

FK Vytis - Valletta FC 5:0 (2:0)

Góly:
1. Guesinho Genigle, 4. Jeremejev, 29. Buinickij (z pok.kopu), 37. Japa, 40. Zagurskas



tabuľka:

1. FK Vytis 3 3 0 0 9:2 9- postup

2. Mimel Lučenec 3 2 0 1 11:8 6

3. Araz Naxcivan 3 0 1 2 3:7 1

4. Valletta FC 3 0 1 2 4:10 1