Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Basketbalisti Levíc darovali výťažok z dražby dresov deťom v nemocnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Symbolický šek prevzala primárka detského oddelenia nemocnice Daniela Virgová počas derby Basketbalového klubu Levickí Patrioti s BC Prievidza.

Levice 22. januára (TASR) – Levickí basketbalisti venovali výťažok z verejnej internetovej dražby dresov hráčov detskému oddeleniu Nemocnice Levice. Vydraženú sumu 1247 eur použije nemocnica na nákup pulzných oxymetrov. Pomocou senzora, umiestneného najčastejšie na ruke alebo nohe, odmerajú hodnotu saturácie kyslíka a srdcovú frekvenciu malých pacientov. Pri monitoringu je dôležité pravidelné meranie saturácií a srdcovej frekvencie dieťaťa na odhalenie už minimálnych zmien týchto dvoch parametrov.

Symbolický šek prevzala primárka detského oddelenia nemocnice Daniela Virgová počas derby Basketbalového klubu Levickí Patrioti s BC Prievidza. "Teší ma, že sa aj medzi športovými fanúšikmi z nášho mesta nájdu ľudia s veľkým srdcom. Ďakujeme im v mene našich malých pacientov, nášho oddelenia a celej nemocnice za ich účasť na internetovej dražbe," poďakovala Virgová.

Detské oddelenie Nemocnice Levice, ktorá je členom skupiny Agel, hospitalizuje ročne tisícky pacientov vo veku od nula do 19 rokov. Oddelenie v súčasnosti umožňuje rodičom sprevádzať svoje deti aj počas ich hospitalizácie. Za týmto účelom sú k dispozícii lôžka pre sprievod dieťaťa. Pri oddelení pracuje materská škola a základná škola, výučbu zabezpečujú kvalifikovaní pedagógovia. Deti majú k dispozícii učebňu vybavenú výpočtovou technikou s pripojením na internet.