Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Kozák po postupe Slovana nešetril chválou: Hrali sme so srdcom

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Ján Kozák ml. v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy FC Dundalk - ŠK Slovan Bratislava 13. augusta 2019 v Dubline. Foto: TASR

Kormidelníka slovenského majstra potešila odolonosť tímu, no mužstvo podľa neho má ešte rezervy.

Dublin 14. augusta (TASR) - Tréner futbalistov Slovana Bratislava Ján Kozák mladší pomenoval dva kľúčové okamihy, ktoré podľa neho rozhodli o triumfe jeho mužstva v utorkovom odvetnom zápase 3. predkola Európskej Ligy UEFA nad FC Dundalk 3:1. Podľa neho nimi boli úvodný gól hostí v 12. minúte a výborný zákrok brankára Dominika Greifa pri pokutovom kope domácich v druhom polčase za stavu 2:1. Dundalk totiž po prestávke zlepšil hru a ak by sa mu podarilo vyrovnať, "belasí" sa mohli dostať do veľkých problémov.

Kozák preto po zápase pochválil Greifa, ktorý inkasoval po dlhom čase, v predchádzajúcich piatich dueloch si udržal čisté konto. "Mohli sme sa dostať do problémov, takže to bol veľmi dôležitý zákrok. Ustáli sme úvodný tlak, neskôr sme dali úvodný gól, čo bolo kľúčové. To už sme vedeli, že súper musí dať tri góly. Dostali sme síce neskôr za stavu 2:0 gól, ale súper si ho zaslúžil," povedal tréner Slovana.



Kormidelníka slovenského majstra potešila odolonosť tímu, no mužstvo podľa neho má ešte rezervy. "Súper mal tiež kvalitu, treba to oceniť. Mal v druhom polčase tlak, bol lepší, ale chlapci nechali na ihrisku všetko. Máme ešte rezervy, ale hráči boli odolní. Postup sme vybojovali a to je teraz dôležité. Chlapci hrali so srdcom, zabojovali za seba a to je cesta. Urobili sme nejaké chyby, ale tie ešte robiť budeme. Budeme sa zlepšovať fyzicky a po zisku lopty budeme presvedčivejší a nebezpečnejší. Pri šanciach súpera sme boli v šestnástke odolní, vyhrávali sme súboje."



Zápas nedohral obranca Jurij Medveděv, ktorý inkasoval tvrdý zákrok od jedného z domácich hráčov. Na ihrisko prišiel na jeho miesto Mitch Apau a práve po jeho ruke v šestnástke mohol prísť vyrovnávajúci gól na 2:2. Medveděva odniesli z ihriska na nosidlách, no po zápase už stál na nohách. "Dostal úder kolenom do spodnej časti chrbta, mal by byť čoskoro v poriadku," povedal Kozák.

"Belasí" sa po postupe do play off v majstrovskej vetve EL môžu tešiť na zvučného súpera, na Tehelnom poli privítajú PAOK Solún. Tréner Kozák sa meno súpera dozvedel po odvete s Dundalkom od novinárov na pozápasovej tlačovej konferencii. "Neviem, či niekto z kádra hral takýto zápas play off. Verím, že si to spoločne užijeme, bude to sviatok. Zápas nám zároveň ukáže, ako na tom sme," dodal Kozák.