Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Kometa má hráčov, ktorí sa nezľaknú Kočího, vyhlásil hokejista Kováčik

V stredu pokračuje štvrťfinálová séria hokejovej Tipsport extraligy medzi Kometou Brno a Spartou Praha.

Brno 13. marca (TASR) - Za stavu 1:1 na zápasy bude v stredu a vo štvrtok (14.-15. marca) pokračovať štvrťfinálová séria play off českej hokejovej Tipsport extraligy medzi Kometou Brno a Spartou Praha. Brňania boli pritom blízko k tomu, aby si z Prahy odviezli dve výhry, no po prvej 4:3 prehrali v druhom meraní síl 2:3 po samostatných nájazdoch.

"Sparta má vynikajúci tím. Nehráme s nejakým treťoligovým mužstvom, nemusíme plakať, že po dvoch zápasoch u nich nevedieme 2:0," povedal po druhom zápase pre český denník Sport slovenský obranca Komety Jozef Kováčik.

"Síce sme si za nedeľňajší výkon zaslúžili vyhrať, ale séria bude ešte dlhá a cieľ vyhrať tam aspoň raz sme splnili. Naše mužstvo by som nepodceňoval. Pokazili sme síce niektoré zápasy v posledných sekundách, ale keby nie, tak sme mohli byť v tabuľke druhí či tretí."

V prvých dvoch zápasoch na Sparte doplatilo Brno na domácu tvrdosť aj zraneniami útočníkov. "V play off sa každý spolieha na to, že sa snaží provokovať, robiť zákulisné špinavé fauly. Je to boj. Každý jeden hráč pôjde do toho naplno." O nepotrestanej tvrdosti domácich sa na vlastnej koži presvedčil aj Kováčik.

"Vystrčený lakeť a excelentne ma trafil, že? Bolo to evidentné. Hráča som už mal urobeného, nič iné mu nezostávalo. Čudujem sa, že to rozhodcovia neodpískali," zareagoval Kováčik na tvrdý útok Fostera.

Pred domácimi súbojmi Kováčik vyhlásil, že aj Kometa má hráčov, ktorí sa nezľaknú Kočího, ani nikoho iného. "Ale to nie je na programe dňa. Chceme hlavne vyhrať tretí zápas. Potom sa uvidí, čo ďalej. Keby sa k niečomu schyľovalo, máme na to aj my skvelých hráčov, takže sa nemusíme ničoho báť. Ale predovšetkým ide o výhru. Aby malo Brno radosť."

Kováčik priznal, že tieto zápasy sú oveľa tvrdšie ako tomu bolo v minulej sezóne. "Hlavne nás obrancov, keď odohráme puk, sparťania dohrávajú. To musíme robiť aj my, aby pocítili, že to nemajú také jednoduché."