Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košice získali obrancu Vojtecha Zeleňáka

Ilustračná snímka Foto: TASR - František Iván

Počas letnej prípravy sa pripravoval v Sparte Praha, kde sa pokúšal zabojovať o stabilné miesto v zostave. Napokon sa vracia do svojho materského klubu.

Košice 4. septembra (TASR) - Hokejistov HC Košice posilnil obranca Vojtech Zeleňák. S vedením tipsportligového klubu sa dohodol na zmluve pre sezónu 2019/2020.

Dvadsaťjedenročný rodák z Košíc sa do známeho prostredia vracia po šiestich rokoch, počas ktorých pôsobil hlavne v mládežníckych mužstvách Sparty Praha. Uplynulé dve sezóny obliekal dres konkurenčného HKM Zvolen. Urastený obranca zbieral skúsenosti aj v mládežníckych reprezentáciách, na svojom konte má účasť na MS do 18 aj do 20 rokov. Počas letnej prípravy sa pripravoval v Sparte Praha, kde sa pokúšal zabojovať o stabilné miesto v zostave. Napokon sa vracia do svojho materského klubu.

"S hráčom a jeho agentom som bol v kontakte dlhší čas. Čakali sme ako sa vyvinie jeho situácia v tíme a či sa presadí do základnej zostavy Uweho Kruppa. Vzhľadom k nabitému kádru HC Sparta Praha nakoniec prišlo k možnosti ho získať a keďže ide o bývalého košického odchovanca, mládežníckeho reprezentanta a obrancu s výbornými fyzickými parametrami, rozhodli sme sa po zvážení všetkých okolností angažovať ho," uviedol pre klubový web športový manažér HC Košice Jan Šťastný.