Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Kluby PL budú hlasovať o hosťovaní medzi tímami s rovnakými vlastníkmi

Hráč Newcastle Lewis Hall oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako strelil druhý gól v zápase 4. kola anglického Ligového pohára Manchester United - Newcastle United v Manchesteri 1. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Hlavným dôvodom hlasovania má byť zamedzenie avizovaného hosťovania Rubena Nevesa z Al-Hilalu do Newcastlu. Väčšinový vlastník oboch klubov je Verejný investičný fond (PIF) zo Saudskej Arábie.

Londýn 9. novembra (TASR) - Futbalové kluby z anglickej Premier League budú hlasovať o dočasnom zákaze hosťovania hráčov medzi tímami s rovnakými vlastníkmi. Opatrenie má platiť počas januárového prestupového obdobia.

Hlavným dôvodom hlasovania má byť zamedzenie avizovaného hosťovania Rubena Nevesa z Al-Hilalu do Newcastlu. Väčšinový vlastník oboch klubov je Verejný investičný fond (PIF) zo Saudskej Arábie. Podiely v iných kluboch majú aj majitelia Manchestru City, Chelsea či Brightonu. Hlasovanie o návrhu prebehne 21. novembra, na jeho schválenie treba 14 z 20 hlasov. Informácie priniesla agentúra DPA.