Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Bývalý obranca Bystrice Maione medzi hráčmi týždňa

Mathew Maione, archívna snímka. Foto: TASR Branislav Račko

Tridsaťdvaročný kanadský brankár Taylor nastúpil v uplynulom týždni na dva zápasy, v ktorých inkasoval iba jediný gól a mal 98,39% úspešnosť zákrokov.

Moskva 22. októbra (TASR) - Hráčmi siedmeho týždňa Kontinentálnej hokejovej ligy sa stali brankár Danny Taylor zo Sibiru Novosibirsk, obranca Dinama Riga Mathew Maione a útočník Sergej Mozjakin z Metallurgu Magnitogorsk.

Bývalý obranca Banskej Bystrice Maione zaznamenal výborný vstup do svojej premiérovej sezóny v KHL. V 20 dueloch za Rigu nazbieral už 24 bodov (6+18) a k pondelku kraľuje tabuľke produktivity celej súťaže. V uplynulom týždni si v troch zápasoch pripísal do štatistík dve víťazstvá, tri body (1+2) a jednu "plusku". Riga sa aj vďaka jeho výkonom vyšplhala na postupové priečky Západnej konferencie.

Tridsaťdvaročný kanadský brankár Taylor nastúpil v uplynulom týždni na dva zápasy, v ktorých inkasoval iba jediný gól a mal 98,39% úspešnosť zákrokov. Jeho tím najprv prehral s Traktorom Čeľabinsk 1:2 po predĺžení a nájazdoch a následne zvíťazil na domácom ľade nad Dinamom Minsk vysoko 6:0.

Skúsený Mozjakin strelil v troch zápasoch tri góly, pridal jednu asistenciu a Magnitogorsku tak pomohol k dvom víťazstvám. Dva z troch gólov boli víťazné.

Ocenenie pre najlepšieho nováčika týždňa získal brankár Iľja Konovalov z Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý zaznamenal v zápase s Admiralom Vladivostok čisté konto.