Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jurčina je na skúške v Sparte Praha, Ďaloga predĺžil zmluvu

Milan Jurčina, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Jurčina pôsobil v uplynulých troch sezónach v nemeckom Norimbergu a v prebiehajúcej sezóne bol doteraz bez angažmánu.

Praha 17. októbra (TASR) - Kariéra slovenského hokejového obrancu Milana Jurčinu bude minimálne do novembrovej reprezentačnej prestávky pokračovať v českom extraligistovi HC Sparta Praha. V tíme trénera Uweho Kruppa absolvuje skúšku, ďalší slovenský obranca Marek Ďaloga sa s vedením klubu dohodol na pokračovaní spolupráce. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Jurčina pôsobil v uplynulých troch sezónach v nemeckom Norimbergu a v prebiehajúcej sezóne bol doteraz bez angažmánu. "Sparta je najpopulárnejší tím v českej extralige. Keď som sa dozvedel, že majú o mňa záujem, rýchlo sme sa dohodli na spolupráci," povedal 36-ročný Jurčina.

Pre skúseného obrancu pôjde o druhú skúsenosť s českou extraligou. V ročníku 2012/13 odohral 22 zápasov za Chomutov. V bohatej kariére si vyskúšal viaceré pôsobiská v zámorí aj v Európe. V NHL odohral 451 zápasov, zúčastnil sa na piatich MS a dvoch ZOH. "Je to silový hráč s vynikajúcimi fyzickými parametrami, ktorý by mal pomôcť našej defenzíve," uviedol športový manažér klubu Jaroslav Hlinka.