Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

India požiadala o zmenu dejiska duelu Davisovho pohára proti Pakistanu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Prezident Pakistanskej tenisovej federácie (PTF) však už vopred avizoval akceptovanie možnej zmeny dejiska súboja.

Naí Dillí 11. augusta (TASR) - India oficiálne požiadala Medzinárodnú tenisovú federáciu (ITF) o preloženie miesta konania nasledujúceho duelu Davisovho pohára proti Pakistanu. Súboj medzi oboma krajinami naplánovaný na 14. a 15. septembra sa podľa pôvodného rozpisu mal odohrať v hlavnom meste Pakistanu Islamabade. India však chce kvôli zvýšenému politickému napätiu medzi krajinami hrať na neutrálnej pôde.

"Požiadali sme ITF o presun dejiska na neutrálnu pôdu, pretože aktuálna situácia je nepredvídateľná. Myslíme si, že naša požiadavka je pochopiteľná," uviedol prezident Indickej tenisovej federácie (AITA). Pakistan v uplynulom období znížil diplomatické vzťahy s Indiou v dôsledku vojenskej blokády na severe krajiny v oblasti Kašmír, ktorý je stále stredom sporov oboch krajín.

Situáciu by vedenie ITF malo vyriešiť v priebehu nasledujúceho týždňa. Prezident Pakistanskej tenisovej federácie (PTF) však už vopred avizoval akceptovanie možnej zmeny dejiska súboja. Informáciu priniesla agentúra AFP.