Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hrbatý mal pri výbere hráčov šťastnú ruku: Mravčia práca sa vyplatila

Na snímke nehrajúci kapitán slovenskej daviscupovej reprezentácie Dominik Hrbatý v zápase slovenského tenistu Norberta Gombosa v tretej dvojhre proti Švajčiarovi Henrimu Laaksonenovi v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - Švajčiarsko v Bratislave 14. septembra 2019. FOTO TASR – Jaroslav Novák Foto:

Kapitán musí sledovať súperov a rozanalyzovať ich hru. Dominka Hrbatého teší, že zvolená taktika na švajčiarsku jednotku platila.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Kapitánovi slovenského daviscupového tímu Dominikovi Hrbatému sa pred duelom so Švajčiarskom vyplatia "mravčia práca". Šéf slovenskej lavičky tušil, že Helvéti prídu do Bratislavy bez dvoch najväčších hviezd Rogera Federera i Stana Wawrinku a tak najväčšiu pozornosť upriamil na Henriho Laaksonena. Jeho hru dobre prečítal a Andrejovi Martinovi s Norbertom Gombosom dal taktické pokyny, ktoré na súpera platili.

"Ešte pred Davis Cupom som mal dilemu, koho zobrať do tímu. Bolo tam päť vyrovnaných singlistov a mal som šťastie, že som vybral tých najlepších. Mal som veľkú možnosť pozrieť si zápasy Laaksonena, videl som ich sedem alebo osem. Jeho hru som mal prečítanú, na základe mojich poznatkov som urobil tie správne rozhodnutia a proti nemu som postavil Martina s Gombosom. Daviscupový duel sa začína už niekoľko týždňov predtým, čo mnohí ľudia nevidia. Kapitán musí sledovať súperov a rozanalyzovať ich hru. Teší ma, že zvolená taktika na švajčiarsku jednotku platila," uviedol Hrbatý.

Slováci budú v marci opäť bojovať o postup na finálový turnaj Davisovho pohára v Madride. "V tomto roku nám to ušlo veľmi tesne, vo februári sme prehrali 2:3 doma s Kanadou, ktorá má vo svojom strede dvoch hráčov z Top 20 Denisa Shapovalova a Felixa Augera Aliassimea. Myslím si, že náš tím je veľmi dobre vyskladaný, chlapci sa na seba tešia. Záleží, či sa im stretne forma. Martin Kližan hral teraz slabšie, no ďalší štyria chalani podali vynikajúce výkony. Na Švajčiarov to stačilo, no ťažko povedať, či by sme uspeli proti tímom, ktoré disponujú hráčmi z elitnej desiatky. Ani za mojej éry sme stále nežali úspechy. Zišlo sa nám to raz za sedem rokov a postúpili sme do finále. Dôležité je, že chalani majú motiváciu a nemusím ich prehovárať, aby prišli reprezentovať."