Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hráč Bayernu Mníchov Gomez bude po operácii členka pauzovať tri týždne

Mario Gomez Foto: TASR/AP

Kanonier Mario Gomez sa po operácii členka zapojí do tréningového procesu nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov približne o tri týždne.

Mníchov 7. augusta (TASR) - Kanonier Mario Gomez sa po operácii členka zapojí do tréningového procesu nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov približne o tri týždne.

Najlepší strelec Bavorov v posledných dvoch sezónach podstúpil v utorok chirurgický zákrok, ktorý podľa lekára Bayernu Hansa-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta dopadol veľmi dobre. "Mario bude musieť tri týždne odpočívať, potom začne s rehabilitačným programom a ľahkými cvičeniami," povedal Müller-Wohlfahrt.

Gomez bol spokojný s priebehom operácie: "Všetko prebehlo fajn, cítim, že aj bolesť ustúpila. Musím sa obrniť trpezlivosťou, hoci mojou túžbou je čo najskôr začať s tréningom, avšak tak rýchlo to nepôjde," povedal Gomez, autor 54 bundesligových gólov v minulých dvoch ročníkoch najvyššej nemeckej súťaže.

Okrem neho trápia Bayern zdravotné problémy ďalších hráčov - Davida Alabu, Rafinhu, Diega Contenta a Claudia Pizarra. Oni, rovnako ako Gomez, nestihnú nedeľňajší zápas nemeckého Superpohára, v ktorom Bayern vyzve úradujúceho držiteľa double Borussiu Dortmund. Ligová sezóna v Nemecku sa začína o týždeň neskôr 24. augusta.