Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejový Zvolen angažoval Kanaďana Trottera, má už osem legionárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Pred ním do tímu pribudli Američania Willie Corrin, Ryan Lowney, Ben Betker a Garrett Thompson (všetci USA) a Kanaďania Kyle Bonis, Jake Hansen, Allan McPherson.

Zvolen 6. septembra (TASR) - Tipsportligový klub HKM Zvolen angažoval 32-ročného Kanaďana Brocka Trottera. Jeho príchod je reakciou na výkony mužstva v prípravných zápasoch, ktoré ukázali nutnosť angažovať kreatívneho útočníka. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Trotter je už ôsmy legionár na súpiske "bryndziarov." Pred ním do tímu pribudli Američania Willie Corrin, Ryan Lowney, Ben Betker a Garrett Thompson (všetci USA) a Kanaďania Kyle Bonis, Jake Hansen, Allan McPherson. "Prípravné zápasy nám ukázali, že potrebujeme doplniť káder o kreatívneho centra. Veríme, že angažovaním Brocka Trottera sa nám to podarilo. Sme presvedčení, že zapadne do kolektívu a pomôže zvýšiť ofenzívnu silu tímu," uviedol skaut Patrik Ryba, ktorý spolupracuje s HKM Zvolen.

Trotter má za sebou pestrú kariéru, v ktorej si zahral aj v NHL. Hoci nebol draftovaný, v sezóne 2009/10 odohral dva zápasy za Montreal Canadiens. Do roku 2012 pôsobil v zámorských súťažiach, potom mala jeho kariéra dvojročnú prestávku. K hokeju sa vrátil v sezóne 2014/15, už však v Európe. Postupne sa objavil v KHL (Medveščak Záhreb, Dinamo Riga), Švédsku, Fínsku a v sezóne 2018/19 v medzinárodnej EBEL. V drese Dornbirnu odohral 42 zápasov, v ktorých získal 55 kanadských bodov za 14 gólov a 41 asistencií.