Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejový Slovan ulovil ďalšiu rybu: Prichádza Bondra

Na archívnej snímke hokejisti tímu HC Slovan Bratislava. Foto: TASR/Pavel Neubauer

So staronovým účastníkom Tipsport Ligy sa dohodol na ročnom kontrakte s možnosťou uplatnenia opcie na ďalšie obdobie.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Novou posilou HC Slovan Bratislava sa stal slovenský hokejový útočník Radovan Bondra. Dvadsaťdvaročný krídelník rozšíril káder "belasých" po tom, čo neuspel na skúške v českom extraligovom klube HC Dynamo Pardubice. So staronovým účastníkom Tipsport Ligy sa dohodol na ročnom kontrakte s možnosťou uplatnenia opcie na ďalšie obdobie, informoval HC Slovan na svohom oficiálnom twitterovom účte.

"Sme radi, že sa Rado rozhodol pre Slovan, aj keď mal ponuky od iných klubov. Je to perspektívny, mladý, talentovaný hráč a verím, že svojími výkonmi pomôže nielen Slovanu, ale zaujme aj reprezentačných trénerov," uviedol pre klubový web na adresu novej posily generálny manažér Slovana Juraj Bakoš.

Radovan Bondra sa vracia na európske klziská po štyroch rokoch, ktoré strávil v nižších zámorských súťažiach. V roku 2015 ho draftoval v 5. kole z celkového 151. miesta klub Chicago Blackhawks, do NHL sa mu ale nepodarilo prebojovať. V sezóne 2018/19 nastupoval za Indy Fuel v ECHL a v 66 zápasoch dosiahol bilanciu 10 gólov a 15 asistencií. Stihol v nej odohrať aj zápasy v AHL za Rockford IceHogs, predtým pôsobil v juniorskej WHL.

Bondra v minulosti reprezentoval SR v mládežníckych kategóriách, štartoval na dvoch MS hráčov do 18 rokov a troch MS do 20 rokov. V roku 2015 vybojoval s "dvadsiatkou" na svetovom šampionáte v Kanade bronz. V tej istej sezóne 2014/15 získal s HC Košice majstrovský titul v slovenskej extralige.