Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rýgl so Sádeckým podpísali ročné kontrakty s Duklou Trenčín

Boris Sádecký. Foto: TASR/Martin Baumann

Dvadsaťjedenročný útočník Boris Sádecký podpísal vo štvrtok s vicemajstrom zmluvu na jeden rok, bez možnosti striedavého štartu v inom klube.

Trenčín 24. mája (TASR) - Skúsený český hokejový obranca Martin Rýgl opúšťa HK Nitra a v novej sezóne Tipsport Ligy bude hrať za Duklu Trenčín. Ročnú zmluvu s "vojakmi" podpísal taktiež útočník Boris Sádecký.

"Martin sa s vedením Dukly dohodol na ročnej zmluve," povedal pre portál hokej.cz Tomáš Krejčí zo spoločnosti IHA Group, ktorá hráča zastupuje. Tridsaťdvaročný Rýgl pôsobil v minulosti aj v Liberci, Mladej Boleslavi, Znojme, Chomutove či Karlových Varoch. V sezóne 2017/2018 odohral za Nitru v základnej časti a play off dokopy 52 zápasov, v ktorých nazbieral tri góly a 14 asistencií.

Počas celej nasledujúcej sezóny by mal v Dukle pôsobiť aj Sádecký, ktorý minulý ročník odohral striedavo v drese Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) a slovenskej extralige. V trenčianskom drese nastúpil v play-off na 17 zápasov s bilanciou 2+5. Oproti minulej sezóne by mal byť rozdiel v tom, že ani on, ani jeho spoluhráč Marek Hecl, nebudú striedať tímy, ale odohrajú celú sezónu v Trenčíne. Informoval o tom web hkdukla.sk.