Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Záborský sa upísal Tappare a želá si: Dúfam, že získame titul

Hokejista Tomáš Záborský. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dvadsaťdeväťročný Záborský sa vracia do Fínska opäť po roku, predchádzajúcu sezónu strávil v drese švédskeho Brynäs. Predtým obliekal dve sezóny dres HIFK Helsinki.

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Záborský bude hrať v nasledujúcej sezóne vo Fínsku. Na podmienkach dvojročnej zmluvy s platnosťou do apríla 2019 sa dohodol s úradujúcim majstrom Tapparou Tampere.

Dvadsaťdeväťročný Záborský sa vracia do Fínska opäť po roku, predchádzajúcu sezónu strávil v drese švédskeho Brynäs. Predtým obliekal dve sezóny dres HIFK Helsinki. "Teším sa. Tappara je mužstvo, ktoré hralo v uplynulých piatich rokoch vo finále a v posledných dvoch ročníkoch získalo titul. Dva roky po sebe som proti nim v drese HIFK vypadol. Prvý raz vo štvrťfinále a potom aj vo finále. Takže dúfam, že do tretice získam zlato a nie iba striebro," povedal pre TASR slovenský útočník.

Hokejisti Tappary sa v uplynulej sezóne tešili z titulu po víťaznej sérii v pomere 4:2 nad Kuopiom, ktorého dres obliekal aj slovenský brankár Denis Godla.