Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Obranca Gernát posilnil hokejové Košice

Na snímke Martin Gernát v drese Slovenska. Foto: TASR

Dres oceliarov obliekol naposledy ešte v sezóne 2010/11 v mládežníckych kategóriách, teraz absolvuje premiéru už vo štvrtkovom dueli Tipsport Ligy na ľade majstra z Banskej Bystrice.

Košice 21. novembra (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Martin Gernát bude v kariére pokračovať v HC Košice. Dres "oceliarov" obliekol naposledy ešte v sezóne 2010/11 v mládežníckych kategóriách, teraz absolvuje premiéru už vo štvrtkovom dueli Tipsport Ligy na ľade majstra z Banskej Bystrice.

Dvadsaťštyriročný obranca nemal od začiatku aktuálnej sezóny zmluvu so žiadnym klubom. V septembri po vzájomnej dohode skončil v Sparte Praha, odvtedy sa predstavil v súťažnom zápase iba dvakrát. V dvoch dueloch nastúpil za prvoligový Prešov. Okrem toho ho ešte tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay povolal na Nemecký pohár, kde odohral tri stretnutia.

"Martinovi chceme umožniť dobre sa rozohrať pred reprezentačným obdobím, zároveň využijeme uvoľnený priestor pri zranení našich bekov," citoval oficiálny web HC Košice športového manažéra Pavla Zůbeka.