Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V prípravnom dueli proti Kórei bude hrať aj narýchlo povolaný J. Mikúš

Na snímke Juraj Mikúš (vpravo). Foto: TASR/Martin Baumann

Mikúš nahradí v zostave Martina Bakoša.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie urobil pred stredajším prípravným zápasom s Kórejskou republikou jednu zmenu. Do kádra pribudol útočník HC Litvínov Juraj Mikúš.

"V nedeľu sa nám skončila sezóna. V kútiku duše som dúfal, že by som mohol dostať pozvánku. Ale keď to vyzeralo, že ju nedostanem, tak som sa zmieril s tým, že mám po sezóne. Keď som sa balil, Miro Šatan mi zavolal, či by som neprišiel vyskúšať na tri prípravné zápasy. Takže som tu," povedal Mikúš pre oficiálny web slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Juraj Mikúš nahradí v zostave Martina Bakoša. "Martin má menší zdravotný problém, ale aspoň vyskúšame Mikúša. Pravák za praváka. Juraja hodíme do situácie a uvidíme, ako sa ukáže," uviedol Róbert Petrovický, asistent hlavného trénera Craiga Ramsayho, ktorý tiež prezradil, že v bránke dostane proti Kórejčanom prednosť Denis Godla. V zostave budú chýbať okrem Martina Bakoša aj Patrik Rybár a Marek Ďaloga. Hrať ešte nebude ani Andrej Sekera, obranca Edmontonu Oilers by však mal byť k dispozícii na oba zápasy proti Francúzsku. Tie Slováci odohrajú v piatok 27. apríla v Nitre a v sobotu 28. apríla v Piešťanoch.