Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

HK 36 zredukoval počet prípravných zápasov, čaká sa koho uvoľní Čada

Na snímke vľavo tréner HC Slovan Bratislava Rostislav Čada Foto: TASR/Martin Baumann

Už teraz sa do prípravy zapojili aj hráči zo Slovana Bratislava, Lukáš Kozák, Martin Sloboda, Bruno Mráz, ktorý v uplynulej sezóne hrával za slovenskú dvadsiatku i Peter Trška.

Skalica 29. júla (TASR) - S piatimi kompletnými formáciami a tromi brankármi odštartovali v pondelok prípravu na ľade už aj hokejisti HK 36 Skalica.

"Hráčov sme si rozdelili na dve skupiny, každá absolvovala hodinu na ľade a ďalšiu ešte na suchu," uviedol pre TASR tréner Josef Turek. "V takomto režime budeme pracovať celý týždeň, ale nevylučujem aj nejaké zmeny, pretože už na budúci týždeň nás čakajú prvé dva prípravné zápasy s Francúzskom a Zlínom. Cez víkend budú mať hráči voľno a takto to pôjde celý čas, no môže sa stať, že priradíme ešte aj druhú fázu. V príprave máme naplánovaných 9 zápasov, pôvodne sme ich mali odohrať dvanásť, ale zúžili sme to, aby sme sa mohli viac sústrediť na zohrávanie jednotlivých pätiek."

Už teraz sa do prípravy zapojili aj hráči zo Slovana Bratislava, Lukáš Kozák, Martin Sloboda, Bruno Mráz, ktorý v uplynulej sezóne hrával za slovenskú dvadsiatku i Peter Trška. Ten sa však podľa slov Josefa Tureka ešte nemôže plne zapojiť do herných činností, nakoľko je po operácii zápästia. Pokračovať v Skalici bude aj skúsený Miroslav Lažo, s ktorým sa vedenie dohodlo na ďalšej spolupráci. "Samozrejme, že ešte čakáme, koho tréner Slovana Rostislav Čada nezaradí do svojho kádra pre KHL, alebo koho nám bude počas sezóny posielať."

Čo sa týka prípadného zapojenia Žigmunda Pálffyho do prípravy, nové nie je nič. "Toto má pod palcom generálny manažér od začiatku, čo som ja v Skalici," konštatoval J. Turek a dodal: "Oni dvaja sú spolu v kontakte, ale je jasné, že ak by sa rozhodol pokračovať, veľmi radi ho v mužstve privítame, veď je to ikona slovenského hokeja. Samozrejme, že by nás potešilo, keby sa rozhodol pokračovať, ale je to všetko len na samotnom hráčovi."

S celou doterajšou prípravou, ktorá bola kratšia a trvala jeden a pol mesiaca, vyslovil Josef Turek spokojnosť. "Na suchu sme pracovali až do 4. júla a myslím si, že táto časť sa nám plne vydarila. Tým viac, že nám nikto nevypadol pre vážnejšie zranenia či choroby, čo bolo veľkým plusom. A po dovolenkách sme si spravili fyzické testy, ktoré nám ukázali dobrú pripravenosť hráčov, čo svedčí, že ani počas nich nikto nezaháľal. To, ako sme pracovali v prípravnom období nám však ukážu až prípravné zápasy, ako aj samotná sezóna."

program prípravných zápasov:
6. augusta: Francúzsko (17.00, d)
8. augusta: Zlín (18.00, v)
15.-17. augusta: turnaj Rona Cup
22. augusta: Olomouc (17.00, d)
27. augusta: Třebíč (17.30, v)
29. augusta: Zlín (17.00, d)
3. septembra: Znojmo (18.00, v)