Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

HC Slovan Bratislava uhradil dlžné platby za užívanie štadióna

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Klub poukázal na účet mesta sumu v celkovej výške 1,196 milióna eur.

Bratislava 26. júna (TASR) - Hokejový klub HC Slovan Bratislava odoslal v stredu na účet Hlavného mesta SR Bratislavy platby za užívanie Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Klub poukázal na účet mesta sumu v celkovej výške 1,196 milióna eur. Táto suma pozostávala z istiny, úrokov z omeškania a zmluvných pokút, informoval klubový web.

"Od mája 2011, t.j. od uzatvorenia aktuálnej nájomnej zmluvy medzi mestom a HC Slovan, zaplatil klub do mestského rozpočtu za pôsobenie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu cca 7,7 mil. eur vrátane DPH. Je to viac, ako všetky slovenské hokejové kluby dohromady. Priemerne vyšla jedna sezóna Slovan na svojom domovskom zimnom štadióne takmer na jeden milión eur. Len mládež HC Slovan zaplatila od roku 2014 za užívanie zimného štadióna 1,1 mil. eur," uvádza oficiálna stránka Slovana.

Slovan má eminentný záujem pôsobiť na ZŠ O. Nepelu aj naďalej v najvyššej slovenskej súťaži a úspešne dovŕšiť prebiehajúce licenčné konanie. "Zaplatením svojho záväzku HC Slovan Bratislava splnil podmienku mesta na začatie dialógu s predstaviteľmi samosprávy hlavného mesta, ako bolo prisľúbené, ohľadom nastavenia nových a reálnych podmienok využívania Zimného štadióna Ondreja Nepelu detskými a mládežníckymi kategóriami klubu, ako aj A-mužstvom," uvádza hcslovan.sk.