Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Hádzanárky Iuventy dostali výprask od Budapešti, doma prehrali 26:40

a snímke s loptou hráčka Michaloviec Patricia Wollingerová, uprostred hráčka Budapešti Zsuzsanna Tomoriová, vľavo jej spoluhráčka Zita Szucsánszka v prvom zápase play off kvalifikácie o postup do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov žien Iuventa Michalovce - FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť v Michalovciach v stredu 19. septembra 2012. Foto: TASR/František Iván

Odveta play off kvalifikácie o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov je na programe v sobotu 22. septembra o 18.00 v maďarskom meste Dabas.

Michalovce 19. septembra (TASR) - Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali v prvom zápase play off kvalifikácie o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov s maďarským FTC Rail Cargo vysoko 26:40.

Odveta je na programe v sobotu 22. septembra o 18.00 v maďarskom meste Dabas.



Iuventa Michalovce - FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť 26:40 (10:15)



Rozhodovali: Maričová, Masičová (obe Srbsko), 7 m hody: 4/3 - 4/4, vylúčené: 1:4, 1800 divákov

Na snímke fanúšikovia Budapešti počas prvého zápasu play off kvalifikácie o postup do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov žien Iuventa Michalovce - FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť v Michalovciach v stredu 19. septembra 2012.
Foto: TASR/František Iván
Takmer do posledného miesta zaplnená Chemkostav Aréna videla zaujímavý zápas s jasným koncom pre maďarský tím. Ten bol vo všetkých faktoroch lepším družstvom a o svojej vysokej výhre rozhodli zverenky trénera Gábora Eleka už v prvom polčase. Skóre zápasu síce otvorila domáca Tobiašová, no úvod patril hosťujúcim hráčkam, ktoré sa v 7. minúte, hnané hlasivkami svojich priaznivcov, ujali po góle Verténovej vedenia - 1:4.

Hostky rýchlymi kontrami trestali každú chybu Iuventy. Po jednej z nich upravila Verténová v 8. minúte na 2:6 a na tento stav zareagoval tréner Michaloviec Ján Packa oddychovým časom. Ani ten však Maďarky nezastavil. O dve minúty neskôr totiž hráčky FTC už viedli o šesť gólov – 2:8, keď sa presadila Kovacsiczová. Domácim hráčkam sa podarilo znížiť náskok svojho súpera až v druhej polovici prvého dejstva, keď bol po góle Wollingerovej stav 6:11. Tréner FTC Gábor Elek ale rýchlo zareagoval oddychovým časom a ten jeho zverenkám pomohol, keď v 24. minúte po góle Szusczanski viedli o sedem gólov - 7:14. Iuvente sa tento náskok podarilo zmierniť až v závere, keď po presných zásahoch Snopovej a Tobiašovej bol polčasový stav 10:15.

Hádzanárky Iuventy Michalovce, uprostred tréner Ján Packa.
Foto: TASR/František Iván
Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Iuvente sa v úvode druhého polčasu podarilo znížiť na rozdiel štyroch gólov, keď po presnom zásahu Snopovej bolo 12:16, no potom sa už naplno rozbehla mašinéria FTC. Hosťujúce hráčky totiž následne osemminútovku vyhrali 8:2 a v 40. minúte viedli po presnej strele Szucsanszki o desať gólov - 14:24. Iuvente sa gólmi Trehubovej a Snopovej podarilo znížiť na 16:24. Potom ale Maďarky šnúrou štyroch gólov definitívne zlomili odpor domácej Iuventy, keď po góle Szarkovej bol stav 16:28. Takýto gólový náskok si zverenky trénera Gábora Eleka udržiavali až do konca a už pred odvetou sú prakticky jednou nohou v hlavnej fáze najprestížnejšej ženskej klubovej súťaže.

Zostavy:


Iuventa: Krebsová, Kudročová, Medveďová - Bachyrievová, Bačíková, Geričová 3, Szöllösiová 1, Kovaličková, Rebičová 2, Hollá 1, Tobiašová 6/3, Hvostaľová, Wollingerová 4, Snopova 5, Vinyukova 1, Trehubova 3

FTC: Abramovičová, Pastrovicsová - Cifrová 5, Szarková 2, Vértenová 2, Szucsanskiová 5, Suchová 3, Deákiová 1, Kovacsiczová 1, Tomoriová 6, Penaová 6/3, Kocsisová 2/1, Szekereczesová 2, Szamoranská 5




Hlasy po zápase:


Ján Packa, Tréner Michaloviec: "Chcel by som pogratulovať súperovi k zaslúženému víťazstvu. Ja osobne som od svojich hráčok očakával viac. Ukázalo sa, že skúsenosti hráčok Ferencvárosu z pohárových zápasov boli obrovské a to podľa mňa dnes rozhodlo. Vedeli sme, čo budú hráčky FTC hrať, no aj tak sme ich neubránili."




Gábor Elek, Tréner FTC: "Teší ma vysoké víťazstvo mojich zvereniek. Teraz musím povedať, že som sa tohto zápasu trochu obával, pretože sme vedeli o sile nášho dnešného súpera. Dobre sme sa ale na neho pripravili a pokryli jeho silné stránky. Som rád, že moje zverenky tento zápas nepodcenili a po vysokej výhre sme jednou nohou v Lige majstrov."

FOTOGALÉRIA: Zo zápasu Iuventy a Budapešti