Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hádzanár Valo si vážne zranil koleno

Daniel Valo Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenského reprezentanta čaká po operácii polročná pauza.

Wetzlar 30. júla (TASR) - Slovenský hádzanársky reprezentant Daniel Valo utrpel v sobotňajšom prípravnom dueli bundesligového HSG Wetzlar vážne zranenie pravého kolena a po operácii sa na palubovkách neobjaví minimálne šesť mesiacov. Skúsený 34-ročný kanonier si roztrhol predný krížny väz a chirurgický zákrok podstúpi vo štvrtok u špecialistu v Straubingu.

"Všetci sme z tejto správy šokovaní. Najmä po športovej stránke nám bude Daniel mimoriadne chýbať. Samozrejme, poskytneme mu teraz absolútnu podporu, aby mohol po operácii čo najskôr začať s optimálnou rehabilitáciou," cituje agentúra dpa vyjadrenie manažéra Wetzlaru Björna Seippa. Káder príjemného prekvapenia uplynulej sezóny nemeckej bundesligy (7. miesto) už predtým zasiahla nepríjemná správa o trojmesačnej absencii Adnana Harmandiča pre zlomeninu ruky.

Valo si zranenie privodil už v úvode sobotňajšieho stretnutia proti TV Grosswallstadt v semifinále turnaja f.a.n. Cup po súboji s jedným z protihráčov. Slovenskú pravú spojku sprevádza smola - iba nedávno sa Valo zotavil po operácii kŕčových žíl na ľavej nohe. Pre zdravotné problémy tak vynechal záver minulého ročníka na klubovej i reprezentačnej úrovni.