Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košický exhibičný zápas v hádzanej spojil generácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Konfrontácia bývalej generácie košických hádzanárov so súčasnými zaplnila Hádzanársku halu Slavomíra Šipoša.

Košice 8. novembra (TASR) - Exhibičný zápas medzi bývalými hráčmi TJ VSŽ Košice a súčasným tímom Crows Košice podporil napredovanie hádzanej v Košiciach. Hádzanárska hala zároveň jedinečným zápasom odštartovala svoju novú éru, v ktorej ponesie meno Slavomíra Šipoša. Pre klub Crows Košice je to jeden z prejavov progresu, ďalším by mal byť vytúžený postup do extraligy.

Konfrontácia bývalej generácie košických hádzanárov so súčasnými zaplnila Hádzanársku halu Slavomíra Šipoša. "Bol to typický exhibičný zápas, v ktorom nešlo o výsledok, ale o zábavu pre ľudí. Myslím si, že sa to podarilo. V bránke som stál presne pol roka po tom, čo som ukončil kariéru. Cítiť bolo najmä kondičný deficit, ale rád som sa postavil do bránky. Nechám to však už mladším," poznamenal Richard Štochl, ktorý nastúpil v bránke TJ VSŽ. V prvom polčase sa striedal s Jiřím Shejbalom, ktorý tak čelil svojim zverencom. Tí napokon ťahali za kratší koniec a veteránom podľahli 21:22. "Chlapci určite šetrili starších pánov. Mnohí, vrátane mňa, sme mali problémy s pohybom. Mladí ešte toho môžu veľa vyhrať, tí starší už nie. V zápase išlo o pobavenie divákov a o vzdanie úcty staršej generácii. Ja osobne som sa už v bránke cítil veľmi zle. Dávno som nechytal, mám už svoj vek a bolo to poznať," poznamenal Shejbal, ktorý v druhom polčase už viedol Crows.

Diváci zaplnili halu takmer do posledného miesta, čím dali najavo, že hlad po hádzanej v Košiciach nevyprchal ani po rokoch v suteréne. O reštart sa snažia hráči a funkcionári Crows Košice, ktorí majú jasné ambície a postupnými krokmi smerujú k ich naplneniu. Premenovanie haly, ale aj jej postupná rekonštrukcia, je jedným z nich, ďalším má byť postup do najvyššej súťaže. Ten bol na dosah už v sezóne 2017/2018, v aktuálnom ročníku je to už jednoznačná priorita. "Pripravujeme sa na to. Na tréningoch aj pri skladaní kádra pracujeme na tom, aby sa to podarilo. Aj divácky záujem o exhibíciu s legendami je dôkaz, že v meste je hlad po hádzanej. Už v minulosti bývala hala plná, ľudia nezriedka museli počas zápasov sedieť na schodoch. Spoločne s mojimi spoluhráčmi a funkcionármi chceme robiť všetko pre to, aby sme divákov bavili na takej úrovni ako naši predchodcovia v minulosti," uviedol brankár a prezident Crows Košice Filip Fabišík.

K vytúženému postupu by mal košické "vrany" priviesť tréner Jiří Shejbal. "Je škoda, že sa nenašiel nikto, kto by košickú hádzanú pozdvihol už v čase, keď bolo jasné, že padne. Teraz sa začínalo od nuly. Bolo by určite jednoduchšie to udržať, než začínať takto od nuly. Už vlani sme boli blízko k postupu, stačilo vyhrať posledný zápas v sezóne. To však bolo nereálne vzhľadom na našu vtedajšiu zostavu. Nemali sme taký káder, aký máme dnes. Nechcem predbiehať, no verím tomu, že to sa to tento rok podarí," dodal Shejbal.

TJ VSŽ Košice - Crows Košice 22:21 (9:10)

zostavy:

TJ VSŽ Košice: Shejbal, Štochl, Babic, J. Hruščák, J. Kolesár, Kresák, Kunay, Meliš, Minčik, Para, Pituch, D. Timko, Kalina, Szalai, Džuňa, Šarišťan, Hižnay, Caban, Antl

Crows Košice: Vernarský, Fabišík, Shejbal, H. Müller, N. Müller, Šiška, Majirský, Luby, Toviš, Hriňák, Ľoch, Gramata, Guzy, Antl