Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Stochov návrat do Fenerbahce ako hrom, strelil gól a na ďalší prihral

Na archívnej snímke Miroslav Stoch v drese tureckého veľkoklubu. Foto: TASR/AP

Miňo Stoch exceloval hneď v prvom prípravnom zápase Fenerbahce, za čo ho plné tribúny odmenili skandovaným potleskom.

Bratislava 13. júla (Teraz.sk) - "Love you Stoch, love you Stoch," spievali fanúšikovia úradujúceho tureckého vicemajstra v priateľskom dueli proti poprednému iránskemu tímu Zob Ahan (7:0), ktorý sa hral v sobotu na tréningovom kempe v meste Düzce. Slovenský reprezentant sa predviedol v tom najlepšom svetle, keď hneď na začiatku prihrával na otvárací gól, aby vzápätí sám utešenou strelou zvýšil na 2:0. Ďalší jeho pokus zastavila konštrukcia brány. Dosť na to, aby rozochvel srdcia skalných fanúšikov Feneru, ktorí do posledného miestečka zaplnili miestny štadión.

"Po dvoch rokoch som nastúpil v drese Fenerbahce a lepší návrat som si asi ani nemohol predstavovať. Mal som slzy na krajíčku, keď celý štadión spieval moje meno, bolo to niečo krásne," neskrýva Nitran svoje pocity pre svoju zastupiteľskú agentúru Football Service Agency. Zápas, v ktorom každý z hráčov odohral polčas, však musia hráči ihneď zahodiť za hlavu. "Treba makať ďalej, aby sme sa čo najlepšie pripravili na blížiacu sa Ligu majstrov. Nič iné nás momentálne nezaujíma."

Fenerbahce dáva dokopy tím snov, súčasťou smelých plánov je okrem Miňovho návratu aj príchod viacerých nových hráčov, z najvýraznejších mien spomeňme Naniho, Van Persieho, či najlepšieho strelca minulého ročníka tureckej ligy Fernandaa. Defenzívu zase vystužil dánsky reprezentant Simon Kjaer či senegalský bek Abdoulaye Ba. Trénerskú taktovku prebral portugalský kouč Vítor Pereira, vlaňajší majster gréckej ligy s Olympiakosom.

Miroslav Stoch v drese Fenerbahce.
Foto: www.fsagency.eu

"Mužstvo je naozaj nabité, tréner to bude mať zložité, nakoľko na každý post sú dvaja až traja hráči. Budem robiť všetko pre to, aby som hrával čo najviac. Dám do toho všetko a pevne verím, že sezóna bude výborná," hovorí nitriansky odchovanec, ktorý sa pozastavil aj pri osobe nového trénera.

"Sympatický človek. Možno bude niekto prekvapený, ale takmer vôbec nebeháme, všetko robíme s loptou a v tempe, čo je super. Trénera Pereiru by som prirovnal k Mourinhovi, pod ktorým som trénoval v Chelsea. Je to moderný kouč, pod ktorým môžeme dosiahnuť veľké veci," zakončil Miňo.
V zostávajúcom priebehu letnej prípravy sa Fenerbahce predstaví proti Sivassporu, Vitórii Guimaraes, Dnepropetrovsku, Olympique Marseille a Olympiakosu Pireus. Meno súpera v 3. predkole LM sa Miňo a spol. dozvedia na konci budúceho týždňa.