Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalová komisia vylúčila ďalšieho hráča kvôli manipulácii výsledkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

SFZ v úzkej spolupráci s Národnou protikorupčnou jednotkou (NAKA) odhalil ešte v lete manipuláciu viacerých stretnutí v najvyšších súťažiach.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala ďalšieho hráča za športovú korupciu. Dvadsaťosemročný Michal Hamuľak, ktorý naposledy obliekal dres Bardejova má za narušenie regulárnosti súťaže pozastavený výkon akejkoľvek funkcie v slovenskom futbale na štyri a pol roka. Informoval o tom zväz prostredníctvom úradnej správy.

SFZ v úzkej spolupráci s Národnou protikorupčnou jednotkou (NAKA) odhalil ešte v lete manipuláciu viacerých stretnutí v najvyšších súťažiach. Podstatou nezákonných aktivít bola manipulácia najmä za účelom výhry v stávkovaní. Takmer všetky uvedené zápasy boli ovplyvnené prostredníctvom organizovanej skupiny, zloženej z občanov Ukrajiny. V rámci korupčnej záležitosti už potrestali aj fortunaligisti Ladislav Šosták (Michalovce, potrestaný ešte za zápas v drese Bardejova) či Róbert Gešnábel (Ružomberok, potrestaný ešte za zápas v drese Zlatých Moraviec) so spoluhráčmi Petrom Orávikom a Michalom Pintérom, uviedol portál profutbal.sk.