Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

V Tepliciach zmenili trénera: Skončil Šmejkal, nahradil ho Hejkal

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Klubové vedenie odvolalo aj doterajšieho športového riaditeľa Jakuba Dovalila, ktorého vystriedal Štěpán Vachoušek.

Praha 25. septembra (TASR) - Český futbalový prvoligista FK Teplice sa rozhodol po sérii zlých výsledkov odvolať hlavného trénera Daniela Šmejkala. Na poste ho nahradil Stanislav Hejkal.

Klubové vedenie odvolalo aj doterajšieho športového riaditeľa Jakuba Dovalila, ktorého vystriedal Štěpán Vachoušek. Štyridsaťosemročný Hejkal od leta pracoval v pražskej Sparte ako skaut a analytik. V minulej sezóne vyhral s juniorkou Teplíc majstrovský titul a následne odišiel k "rudým" pomáhať trénerovi Pavlovi Hapalovi. V Tepliciach pôsobil aj ako tréner, keď pri A-tíme robil niekoľko sezón asistenta Zdeňkovi Ščasnému a Petrovi Radovi.

"Dôvod odvolania je klesajúci trend, ako výsledkový tak predovšetkým herný. Nie sme klub, ktorý odvoláva trénera na základe niekoľkých nepodarených výsledkov, ale tu išlo o dlhodobý trend, ktorý sa navyše stupňoval," citoval klubový web šéfa predstavenstva Pavla Šedlbauera. Šmejkal bol tréner Teplíc od ročníka 2016/17, v prvej sezóne s nimi skončil v lige na 5. mieste, v nasledujúcej na ôsmom. Momentálne sú Teplice v najvyššej českej súťaži dvanáste.