Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Real stráca na Barcelonu už osem bodov

Tréner Zinedine Zidane . Foto: TASR

Španielsky denník Marca po prehre v Girone napísal, že Realu v súčasnosti chýba forma niektorých hráčov. Upozorňuje na výkyvy Marcela, rovnako aj Luku Modriča.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid strácajú v tabuľke po víkendovej prehre v La Lige na ihrisku Girony (1:2) už osem bodov na lídra FC Barcelona. Druhý polčas nedeľňajšieho duelu označil tréner Zinedine Zidane za najhorší výkon pod jeho vedením. Denník Marca vo svojom pondelňajšom vydaní napísal, že ak chce "biely balet" vyhrať ligu, musí sa stať zázrak.

Tréner Zidane si však taký pesimistický scenár nepripúšťa. "Stratili sme tri body, celkovo strácame osem. Ale nič sa nedeje. Budeme mať aj lepšie dni a naši konkurenti stratia body." Real čaká v stredu náročná skúška v Lige majstrov, predstaví sa na ihrisku Tottenhamu Hotspur. "Ja sa o môj tím neobávam. Nečakal som, že stratíme body po štyroch víťazstvách, ale naše ciele zostávajú rovnaké. V dvoch zápasoch sme neboli dostatočne koncentrovaní, je to aj o detailoch," dodal Zidane, ktorému chýba zranený Gareth Bale. "Neviem, kedy sa vráti, ale pokračuje v rehabilitácii." Dvadsaťosemročný ofenzívny stredopoliar si poranil lýtkový sval na začiatku októbra v zápase Ligy majstrov na ihrisku Dortmundu, prvé správy hovorili o tom, že mal pauzovať minimálne mesiac.

Španielsky denník Marca po prehre v Girone napísal, že Realu v súčasnosti chýba forma niektorých hráčov. Upozorňuje na výkyvy Marcela, rovnako aj Luku Modriča. Sergio Ramos podľa nich robí priveľa chýb a lepšie výkony sa očakávajú aj od Toniho Kroosa a iskra chýba Lucasovi Vazquezovi. Osobitnou kapitolou je Cristiano Ronaldo, ktorý trpí na prílišnú snahu. Ako je zvykom, vedie tabuľku strelcov mužstva v sezóne, ale v lige zatiaľ skóroval iba raz. A to nestačí mužstvu, ktoré je toľko závislé na jeho góloch. Pre porovnanie, Barcelončan Messi má na konte deväť gólov a štyri asistencie. "Real Madrid sa vráti. Máme pred sebou ešte veľa zápasov," vyhlásil Isco na svojom facebookovom profile a podobne reagoval aj Nemec Kroos. "Budeme bojovať, nemusíte mať žiadne pochybnosti."

Okrem Barcelony je na tom v tabuľke lepšie ako Real aj Valencia, na ňu strácajú Zidaneho zverenci štyri body. V najbližšom ligovom zápase hostí Real Madrid v nedeľu 5. novembra Las Palmas.