Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

PSG s druhou ligovou prehrou v sezóne, Lyon vyhral gólom Depaya

Memphis Depay. Foto: TASR/AP

Lyon je na druhom mieste ligovej tabuľky, na vedúci PSG stráca osem bodov.

Bratislava 22. januára (TASR) - Futbalisti Paríža Saint-Germain zaznamenali druhú ligovú prehru v sezóne. V nedeľňajšom šlágri 22. kola francúzskej ligy nestačili na Olympique Lyon 1:2, keď domáci náhradník Memphis Depay rozhodol krásnym gólom v nadstavenom čase. OL je na druhom mieste ligovej tabuľky, na vedúci PSG stráca osem bodov.

Lyon otvoril skóre zápasu hneď v 2. minúte, keď kapitán Nabil Fekir z priameho kopu prekvapil hosťujúceho brankára Alphonsea Areolu. Parížanom sa po polhodine hry zranil útočník Kylian Mbappe, ktorý musel po zrážke s domácim brankárom Anthonym Lopesom opustiť ihrisko na nosidlách. V závere prvého polčasu sa hosťom podarilo vyrovnať, keď sa krásnym a presným volejom prezentoval Layvin Kurzawa. V kvalitnom stretnutí z oboch strán si v 57. minúte neudržal nervy na uzde skúsený obranca PSG Dani Alves, keď ho hlavný rozhodca po faule a následných protestoch vylúčil. "Po zranení Mbappeho a vylúčení Alvesa sme stratili kontrolu nad zápasom, boli to kľúčové momenty. Hrali sme však dobre, Lyon tiež ukázal svoju kvalitu a zvíťazil poslednou strelou v zápase," citoval slová trénera hostí Unaia Emeryho portál espnfc.com.

Lyon využil početnú výhodu v nadstavenom čase, keď sa pred pokutovým územím hostí dostal k lopte Depay a presnou strelou nedal Areolovi šancu. "Toto sú momenty, pre ktoré robíme futbal. Hrali sme so srdcom a prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Som šťastný, že Depay dal gól a celé mužstvo hralo dobre," povedal pre klubovú stránku domáci tréner Bruno Genesio.

PSG prehral prvýkrát v lige pred viac ako mesiacom v Štrasburgu (1:2), no napriek tomu má na čele tabuľky Ligue 1 výrazný náskok pred svojimi prenasledovateľmi. Lyon v predchádzajúcich siedmich ligových stretnutiach vyhral šesťkrát a raz remizoval, naposledy nestačil v najvyššej súťaži doma na Lille (1:2) ešte v novembri minulého roka. Rovnako ako PSG má zatiaľ na konte dve prehry, no až 6 remíz.