Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Projekt Krajskej futbalovej ligy na východe SR odštartuje 12. januára

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Organizátorov potešil záujem klubov, ktoré privítali možnosť spestriť si prípravu na jarnú časť sezóny. Na programe je 190 zápasov, finálový sa odohrá 17. marca.

Košice 19. decembra (TASR) - Premiérový ročník Krajskej futbalovej ligy odštartuje 12. januára a zúčastní sa na ňom 93 tímov z východného Slovenska. Organizátorov potešil záujem klubov, ktoré privítali možnosť spestriť si prípravu na jarnú časť sezóny. Na programe je 190 zápasov, finálový sa odohrá 17. marca.

V KFL sa predstaví 93 tímov z tretej, štvrtej a piatej ligy, ktoré spadajú do Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ) a Oblastných futbalových zväzov. "Máme radosť, že prihlášku do súťaže poslala vyše polovica klubov. Ďakujeme vedeniu Košického samosprávneho kraja za podporu a za to, že našlo financie na tento projekt. Ten nadväzuje na dlhoročnú tradíciu a po 18-ročnej prestávke sa opäť uskutoční takýto zimný turnaj. Uvedomujeme si, že nie je jednoduché dať peniaze," uviedol predseda VsFZ Richard Havrilla.

Slávnostný výkop sa uskutoční 12. januára pred zápasom v Moldave nad Bodvou. "Cieľ KFL je takpovediac rozhýbať ľudí a zvýšiť ich záujem hrať futbal. Zároveň ponúka možnosť súperiť na regionálnej úrovni. Ďalší zámer je, aby kluby mali možnosť hrať zápasy aj počas zimnej prestávky, v ktorej bude KFL zároveň prostriedkom kvalitnej prípravy," povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Hrať sa bude na ihriskách s umelým povrchom v mestách Spišská Nová Ves, Moldava nad Bodvou, Košice, Trebišov, Michalovce, ako aj v maďarskom Sátoraljaújhely. Kraj v spolupráci s VsFZ pomôže klubom z finančnej stránky, keď preplatí časť nákladov potrebných na účinkovanie v KFL. Hrací systém počíta so základnou časťou, v ktorej sa predstavia kluby z tretej, štvrtej a piatej ligy rozdelené do šiestich skupín. Po zápasoch v nich bude nasledovať vyraďovacia časť už aj s účasťou klubov zo šiestej a nižších líg. "Víťazi šiestich skupín sa stretnú s finalistami play off a vyraďovacím systémom budú súperiť o Pohár predsedu KSK," dodal Havrilla.

Zloženie skupín zo súťaží VsFZ:

Skupina Moldava 1: Medzev, Veľká Ida, Košická Nová Ves, Perín, Ťahanovce, Budimír, Bidovce, Lokomotíva Košice B

Skupina Moldava 2: Geča, Seňa, Čečejovce, Poproč, Haniska, FC Košice, Malá Ida

Skupina Spišská Nová Ves: Maria Huta, Kluknava, Krompachy, Olcnava, Rudňany, Hrabušice, Harichovce

Skupina Michalovce: Sobrance, Lastomír, Veľké Revištia, Topoľany, Strážske, Nacina Ves, Vinné, Petrovce nad Laborcom Skupina Sátoraljaújhely: Streda nad Bodrogom, Úpor, Malý Horeš, Michaľany, Čičarovce, Krišovská Liesková, Veľké Kapušany

Skupina Trebišov: Ždaňa, Čaňa, Zemplínska Teplica, Pavlovce nad Uhom, Kalša, Kráľovský Chlmec