Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Žilina získala francúzskeho krídelníka Nsonu na hosťovanie z Herthy

Na snímke futbalisti MŠK Žilina počas prvého tréningu v rámci zimnej prípravy na jarnú časť futbalovej Niké ligy v sezóne 2023/2024 v pondelok 8. januára 2024 v Žiline. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Dvadsaťjedenročný Nsona sa po zdravotných peripetiách nedostal do užšieho kádra Herthy v jarnej časti druhej nemeckej Bundesligy.

Žilina 9. februára (TASR) - Futbalistov MŠK Žilina posilní v jarnej časti sezóny mladý francúzsky krídelník Kelian Nsona. Druhý tím tabuľky Niké ligy ho získal z Herthy Berlín na polročné hosťovanie bez opcie.

Dvadsaťjedenročný Nsona sa po zdravotných peripetiách nedostal do užšieho kádra Herthy v jarnej časti druhej nemeckej Bundesligy. Pred zranením patril k veľkým talentom, Francúzsko reprezentoval v kategóriách do 17 i 18 rokov. "S Herthou Berlín sme sa dohodli na polročnom hosťovaní, pričom by sme chceli Keliana pripraviť tak, aby bol od leta nachystaný pre ich prvý tím. Má výborné fyzické parametre a disponuje obrovskou rýchlosťou. Samozrejme, bude potrebovať čas na adaptáciu a vstrebanie nášho herného systému. Verím však, že si počas jari vzájomne pomôžeme," vysvetlil pre klubový web Karol Belaník, športový manažér MŠK.

Nsona prišiel do Herthy v roku 2022 z francúzskeho klubu SM Caen, teraz sa teší na pôsobenie pod Dubňom. "V prvom rade som šťastný, že tu môžem byť, hrať a pomáhať družstvu. Po zranení sa chcem do toho znova stopercentne dostať, zlepšovať sa a Žilina mi v tomto môže pomôcť. Verím najmä, že budem zdravý. Chalani sú skvelí, máme za sebou niekoľko tréningov. Všetci ľudia v klube sú nápomocní, čím iba urýchľujú môj proces adaptácie. Z prvých tréningov mám fajn pocit, naberám taktické pokyny. Verím, že toto hosťovanie bude úspešné pre obe strany. Možno nepoznám úplne pomery v lige, no mám iba tie najvyššie ambície. A to je titul," uviedol hráč, ktorý bude mať na drese číslo 9.