Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Chorváti po kontroverznom videu vyradili Vukojeviča z delegácie na MS

Chorvátsky futbalista Domagoj Vida sa teší z gólu so spoluhráčmi vo štvrťfinálovom zápase na MS vo futbale Rusko - Chorvátsko 7. júla 2018 v Soči. Foto: TASR/AP

Semifinalista šampionátu ho vyradil po kontroverznom videu, na ktorom spolu s obrancom Domagojom Vidom vyjadrovali podporu Ukrajine.

Moskva 9. júla (TASR) - Ognjen Vukojevič už nie je členom oficiálnej chorvátskej delegácie na prebiehajúcich MS vo futbale. Semifinalista šampionátu z nej vyradil bývalého reprezentanta po kontroverznom videu, na ktorom spolu s obrancom Domagojom Vidom vyjadrovali podporu Ukrajine. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zároveň udelila Vukojevičovi pokutu 15.000 švajčiarskych frankov (približne 12.870 eur).

Po štvrťfinálovom triumfe v jedenástkovom rozstrele nad domácim Ruskom Vukojevič vo videopozdrave povedal: "Toto víťazstvo je pre fanúšikov Dynama Kyjev a Ukrajiny... Poďme Chorvátsko." Vida ešte predtým kričal: "Sláva Ukrajine". Obaja v minulosti obliekali dres Dynama Kyjev. Vukojevič bol v oficiálnej chorvátskej výprave vedený ako pozorovateľ.

Multimediálnym odkazom sa zaoberala disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá Vidovi udelila varovanie. "Toto nemá nič spoločné s politikou. Mám v Kyjeve a na Ukrajine stále veľa priateľov," bránil sa Vida v rozhovore pre ruský športový portál sports.ru. Chorvátsky futbalový zväz aj Vida sa za video ospravedlnili organizátorom i ruskej verejnosti. Informovala o tom agentúra AP.