Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Tréner Šachtaru Fonseca: Druhý polčas bol brilantný

Hráči Šachtaru Doneck, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Futbalisti AS Rím si z ukrajinskej pôdy odviezli do domácej odvety prijateľný výsledok 1:2.

Charkov 22. februára (TASR) - Brankár AS Rím Alisson udržal svoj tím v hre o postup do štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov. Napriek dvom inkasovaným gólom podržal "vlkov" pri veľkých šanciach domáceho Šachtaru Doneck v prvom osemfinálovom zápase. Taliani si tak vezú z ukrajinskej pôdy do domácej odvety prijateľný výsledok 1:2.

Vo vyrovnanom prvom polčase sa na štadióne v Charkove dostali do vedenia hostia, keď v 41. minúte po presnej prihrávke Edina Džeka skóroval zblízka Cengiz Ünder. Šachtar vyrovnal v 52. minúte po peknej individuálnej akcii Facunda Ferreyru. Následne prevzali iniciatívu Ukrajinci a Alisson bol v plnej permanencii. Na krásnu strelu Freda z priameho kopu v 71. minúte však už nestačil a domáci otočili skóre zápasu vo svoj prospech. V nadstavenom čase mohli pridať aj tretí gól, no Ferreyra "tutovku" spálil.

Domáci tréner Paulo Fonseca vyzdvihol druhopolčasový výkon svojho mužstva. "Prvých 45 minút vôbec nebolo z našej strany ideálnych. Cez prestávku sme si vysvetlili nejaké veci a po zmene strán sme hrali presne to, čo sme chceli. Hrali sme brilantne, no brankár súpera tiež predviedol dva-tri fantastické zákroky. Ďakujem hráčom za výkon a našim fanúšikom za povzbudzovanie, boli skvelí," povedal pre klubový web kouč Šachtaru.

Podľa lodivoda AS Rím bol najdôležitejším momentom v zápase vyrovnávajúci gól domácich. "Sme dostatočne silní na to, aby sme dominovali v zápasoch po celý čas. Po prvom inkasovanom góle sme však stratili kontrolu nad duelom, nezvládli sme to v hlavách. Od tohto momentu bol Šachtar lepší a zaslúžil si vyhrať. V domácej odvete urobíme všetko pre postup, bude to však veľmi náročné," zhodnotil úvodné osemfinálové stretnutie Eusebio Di Francesco.