Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tento týždeň čaká futbalistov vrchol kvalifikácie Ligy majstrov

Hráči Neapola Jose Maria Callejon, (vľavo), oslavuje s Lorenzom Insigneom and Marekom Hamšíkom. Foto: TASR AP

Do boja o vytúženú skupinovú fázu sa dostanú aj kluby slovenských legionárov. V najlepšej pozícii je taliansky SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Kvalifikačná fáza futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 vyvrcholí v utorok a v stredu desiatimi odvetami play off, po ktorých bude známe kompletné zloženie 32 účastníkov základných skupín. V luxusnej pozícii sú futbalisti škótskeho šampióna Celtic Glasgow, ktorí pred týždňom doma deklasovali kazašskú Astanu 5:0. V utorok v Astana Arene bude českému hlavnému rozhodcovi Pavlovi Královcovi na čiare pomáhať Slovák Roman Slyško.

Do boja o vytúženú skupinovú fázu sa dostanú aj kluby slovenských legionárov. V najlepšej pozícii je taliansky SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom. "Partenopei" v prvom súboji play off doma zdolali francúzske Nice 2:0. Prehry si v prvých dueloch zapísali Slavia Praha aj FC Kodaň. "Zošívaní" v kádri so slovenským triom Dušan Švento, Jakub Hromada, Miroslav Stoch prehrali v prvom súboji na pôde APOEL-u Nikózia 0:2 a v stredu v Edene ich čaká náročná úloha. Český majster v ligovej generálke iba remizoval v malom derby na pôde Bohemiansu 0:0, tréner Jaroslav Šilhavý šetril opory. "APOEL je pre nás priorita, ale body sme na ihrisku Bohemians stratiť nechceli. Rozhodol som sa šetriť opory preto, lebo v stredu nás čaká dôležitý zápas. Zranení sme sa nebáli, hráči nie sú z cukru," citoval idnes.cz kouča Slavie, ktorý doprial oddych aj Stochovi debutujúcemu v novom pôsobisku práve pred týždňom na Cypre.

Dánsky majster FC Kodaň, ktorý vyradil v 2. predkole slovenského šampióna zo Žiliny, prehral v Azerbajdžane s Karabachom Agdam 0:1. Pre červenú kartu nehral slovenský stredopoliar Jan Greguš. V generálke na odvetu LM Kodaň doma zdolala Sonderjyske 3:2, hoci prehrávala po hodine hry 1:2, Greguš odohral celý zápas. "Bol to ťažký zápas, museli sme otáčať a nebolo to jednoduché. Ale vytvorili sme si dostatok šancí a sme šťastní za tri body. Tím je mentálne silný aj keď prehrávame, dokážeme to otočiť. Pred stredajšou odvetou si uvedomujeme, že aj tá bude veľmi náročná. Dúfam, že príde veľa ľudí a pomôžu nám. Najdôležitejšie bude vyhrať a postúpiť. Musíme dobre zregenerovať a sústrediť sa na Karabach," povedal 26-ročný Greguš pre klubový web.

V nádejných pozíciách po úvodných víťazstvách vonku sú aj FC Liverpool, CSKA Moskva či FC Sevilla. "The Reds" vyhrali na pôde bundesligového TSG 1899 Hoffenheim 2:1, Sevilla v Istanbule nad Basaksehirom tiež 2:1 a CSKA vo Švajčiarsku nad Young Boys Bern 1:0.

Žreb skupinovej fázy je na programe vo štvrtok podvečer v monackom Grimaldi Forum. Počas neho UEFA odovzdá aj ceny pre najlepšieho hráča, resp. hráčku roka a cenu si prevezmú aj najlepší brankár, obranca, stredopoliar a útočník Ligy majstrov za sezónu 2016/2017.



Odvety play off LM 2017/2018:


utorok 22. augusta:


17.30 FK Astana - Celtic Glasgow /prvý zápas: 0:5/

20.45 NK Maribor - Hapoel Be'er Ševa /1:2/

20.45 OGC Nice - SSC Neapol /0:2/

20.45 HNK Rijeka - Olympiakos Pireus /1:2/

20.45 FC Sevilla - Istanbul Basaksehir /2:1/

streda 23. augusta:

20.45 FC Liverpool - TSG 1899 Hoffenheim /2:1/

20.45 CSKA Moskva - Young Boys Bern /1:0/

20.45 FC Kodaň - FK Karabach Agdam /0:1/

20.45 Slavia Praha - APOEL Nikózia /0:2/

20.45 Steaua Bukurešť - Sporting Lisabon /0:0/