Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovanistu Salátu čaká operácia kolena a polročná pauza

Na archívnej snímke Kornel Saláta. Foto: TASR/Branislav Račko

Až doteraz sa 32-ročnému zadákovi zranenia vyhýbali, jediný vážnejší problém mal na v roku 2013, keď podstúpil menšiu operáciu kolena.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Slovenský reprezentačný obranca Kornel Saláta musí pod skalpel a futbalistom jeho Slovana Bratislava bude chýbať až polroka. Informoval o tom v utorok oficiálny web rekordného slovenského majstra.

Až doteraz sa 32-ročnému zadákovi zranenia vyhýbali, jediný vážnejší problém mal na v roku 2013, keď podstúpil menšiu operáciu kolena. Teraz ale 40-násobný reprezentant SR, účastník MS 2010 v JAR aj EURO 2016 vo Francúzsku, doplatil na navonok nevinný súboj s Pavlom Šafrankom v domácom zápase s Dunajskou Stredou. Po odkope lopty nešťastne dostúpil a s bolesťami odkríval z trávnika. Následné vyšetrenia potvrdili tie najhoršie obavy.

"V desiatej minúte zápasu s DAC som šiel so Šafrankom do normálneho súboja. Odkopol som loptu a trochu sme sa zrazili. Keď som potom urobil krok, tak mi v kolene ruplo. Vyšetrenia ukázali roztrhnutý predný krížny väz v ľavom kolene a menšie poškodenie na vonkajšom menisku," povedal Saláta pre skslovan.com a dodal: "Budú ma operovať 14. septembra v Dunajskej Strede u doktora Malinovského. Do konca tohto týždňa mám nariadený pokoj. Potom budem cvičiť, bicyklovať, plávať a snažiť sa trochu napumpovať svaly pred operačným zákrokom. Dobu liečby lekári odhadli na približne šesť mesiacov. Bude záležať na tom, ako dopadne operácia a ako môj organizmus zvládne regeneráciu."

"Prvý raz som sa vážnejšie zranil. Taký je futbal, život ide ďalej. Polroka vynechám, ale potom sa vrátim späť silnejší a ešte viac motivovaný," uzavrel "železný muž Slovana", ktorý v sezóne 2016/17 odohral z jeho všetkých hráčov najviac zápasov (presne 41).