Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dubec nebude pokračovať v Spartaku Trnava, dal prednosť štúdiu

Daniel Dubec (vľavo). Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Dubec hrával v predchádzajúcej sezóne za družstvo staršieho dorastu, juniorov a priestor dostal aj v A-tíme.

Trnava 27. júna (TASR) - Dres Spartaka Trnava si už v novej sezóne neoblečie 19-ročný útočník Daniel Dubec. Ten sa rozhodol uprednostniť štúdium pred kariérou profesionálneho futbalistu.

Dubec hrával v predchádzajúcej sezóne za družstvo staršieho dorastu, juniorov a priestor dostal aj v A-tíme. "Pôjdem cestou štúdia, nastupujem na Vysokú školu manažmentu v Bratislave, odbor podnikový manažment. Futbal budem hrať ďalej, už ale nie na profesionálnej úrovni. Vždy mi záležalo na vzdelaní, je to môj cieľ. Rozhodnutie prichádzalo postupne, rozmýšľal som nad budúcnosťou dlho. Spartak bol pre mňa určite super skúsenosť, trénoval som pravidelne s mužmi, mal som zápasové zaťaženie. Som však pevne rozhodnutý pre venovanie sa štúdiu," citoval Dubeca portál www.trnavskyhlas.sk.

Z futbalu však 19-ročný útočník úplne neodchádza, v Poprade začal s prípravou na novú sezónu. Dubec tiež nevylúčil možnosť pôsobenia v niektorej z nižších rakúskych súťaží.

V Spartaku podľa informácie portálu www.trnavskyhlas.sk skončil aj brankár Matej Strapák. Informáciu potvrdil sám hráč, po vypršaní kontraktu neprišlo k podpísaniu nového. V utorok sa definitívne spečatilo ukončenie spolupráce. "Na jednej strane ma to mrzí, som odchovancom Spartaka, s klubom som zažil veľa pekného. Z druhého uhla pohľadu, v prvom mužstve som nedostal taký priestor, aby som mohol dostatočne presvedčiť o svojich kvalitách, budem sa snažiť o tom presvedčiť v novom pôsobisku," povedal Strapák.