Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

FK Železiarne Podbrezová podľahli futbalistom FC Spartak Trnava

Na snímke vpravo hráč Trnavy Kristián Koštrna a hráč Podbrezovej Roland Galčík počas zápasu 5. kola nadstavbovej časti futbalovej Niké ligy o titul v Podbrezovej v nedeľu 14. apríla 2024. Foto: TASR- Lukáš Grinaj

Do vedenia mohli ísť hostia v siedmej minúte, po centri Mikoviča hral rukou už tesne za čiarou v šestnástke Markovič a rozhodca nariadil pokutový kop.

Podbrezová 14. apríla (TASR) - Futbalisti Podbrezovej podľahli v 5. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul doma Trnave 0:2. Na víťazstvo tak čakajú vyše mesiac, utrpeli šiestu ligovú prehru v rade. Oba tímy šetrili viacerých kľúčových hráčov, keďže sa sústreďujú na vzájomný odvetný semifinálový zápas Slovenského pohára, ktorý sa bude hrať v stredu takisto v Podbrezovej.

Do vedenia mohli ísť hostia v siedmej minúte, po centri Mikoviča hral rukou už tesne za čiarou v šestnástke Markovič a rozhodca nariadil pokutový kop. Ten nepremenil Bainovič, brankár Danko vo svojej premiére v najvyššej súťaži vystihol smer a tvrdú strelu zneškodnil. Napokon však kapituloval v 37. minúte, keď Bolaji našiel na päťke Ujlakyho a ten nikým neatakovaný presne zakončil. Tešil sa z premiérového gólu v najvyššej súťaži. Podbrezová mohla vyrovnať na konci polčasu Galčíkom z penalty, keď mu Bolaji vyzul kopačku, no faulovaný hráč z bieleho bodu prekopol bránu. Po zmene strán Spartak zvýšil vedenie po chybe Bakaľu, keď sa dostal k lopte Štefánik a presne namieril z vnútra šestnástky. Podbrezovčania recept na Takáča nenašli a Trnava si tak víťazstvom poistila druhú priečku.



5. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o titul:


FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)

Góly: 37. Ujlaky, 59. Štefánik. ŽK: Bukata (Trnava), rozhodovali: Kružliak – Vass, Kmec, 1370 divákov.

Podbrezová: Danko – Markovič (46. M. K. Bartoš), Bakaľa, Mielke – Sanusi (46. Kováčik), Š. Faško (61. Kabongo), Bajo, Paraj (69. Chyla), Talakov – Galčík, Masaryk (46. Osei)

Trnava: Takáč – Šulek, Koštrna, Ujlaky, Bolaji – Štefánik, Zeljkovič (46. Bukata), Bainovič – Daniel (46. Ofori, 86. Rýzek), Poznar (46. M. Ďuriš), Mikovič




hlasy po zápase:

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "V prvom polčase ani niet čo hodnotiť. Hrali sme pomaly, nesebavedomo, nemali sme dobrý pohyb bez lopty. Mohli sme sa chytiť nevyužitou penaltou súpera, to sa nestalo. Inkasovali sme gól a potom naša nepremenená penalta bola vyústením toho prvého polčasu z našej strany. Do druhého polčasu som striedal troch hráčov nielen preto, že by sme chceli so zápasom niečo urobiť, ale mali sme tieto zmeny naplánované, keďže hráme s Trnavou v stredu pohárový zápas. Trošku sa to na ihrisku po prestávke zlepšilo, no celý zápas z našej strany nebol dobrý, nebol to dobrý profesionálny výkon a to ma sklamalo viac než prehra. Aj preto som prišiel na tlačovú konferenciu neskôr (50 minút po skončení zápasu, pozn. red.), lebo sme si museli dole v šatni vyprať ´prádlo´."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Naším cieľom bolo v Podbrezovej zvíťaziť, aby sme si jednak zabezpečili tretie miesto v lige, ktoré nám zaručuje pohárovú Európu. Urobili sme prvý veľký krok k tomu. Druhý cieľ bol vyhrať kvôli psychike pred stredajším odvetným pohárovým zápasom. To sme splnili. Prvý polčas sme s prehľadom uhrali, išli sme do vedenia. Možno sme mohli pridať o gól viac, aby bol zápas pokojnejší. Napokon sme ten druhý gól dali po zmene strán, mohli sme pridať aj tretí. Na konci už chalanom dochádzali sily, najmä tým, ktorí nehrávajú pravidelne. Dali sme priestor širšiemu kádru. Teší ma, že dal gól Marek Ujlaky ako odchovanec klubu. Štefánik po dlhej dobe nastúpil a veľmi dobre hral, bol odmenený za to gólom. Pomohli nám aj ostatní hráči, zápas sme zvládli ako tím. Teraz sa potrebujeme dobre nachystať na stredu. Prídeme si do Podbrezovej po finále."