Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Tréner Ferguson sa spolieha na Scholesa

Hráči Manchester United Foto: TASR/AP Photo/Jon Super

Hráči United v poslednom ligovom kole nečakane prehrali na pôde Athleticu Wigan 0:1. Zverenci škótskeho kouča tak majú päť kôl pred koncom sezóny pred druhým Manchestrom City náskok piatich bodov.

Manchester 13. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru United Alex Ferguson sa bude v záverečných bojoch o anglický titul spoliehať na svoju osvedčenú oporu. V nedeľňajšom 34. kole sa tak v súboji s Aston Villou vráti do základnej zostavy "červených diablov".

Hráči United v poslednom ligovom kole nečakane prehrali na pôde Athleticu Wigan 0:1. Zverenci škótskeho kouča tak majú päť kôl pred koncom sezóny pred druhým Manchestrom City náskok piatich bodov. Rozkolísanú loď United tak má upokojiť 37-ročný stredopoliar Paul Scholes. "Nechali sme odpočívať Paula Scholesa, čo je správne. V nedeľu však bude opäť hrať," povedal na piatkovej tlačovej konferencii Ferguson.

Neúnavný bojovník Scholes ukončil aktívnu kariéru v závere minulej sezóny, ale v januári po ňom Ferguson siahol pre nevýraznú medzihru v strede pola. Tento ťah však nebol úplne šokujúci, pretože kouč United zaradil Scholesa medzi najlepších svetových stredopoliarov za posledných 20 rokov. V Manchestri mali záujem o holandského tvorcu hry Wesley Sneijdera z Interu Miláno, ale k transferu napokon nedošlo.

"Mrzí nás prehra vo Wigane, ale musíme sa na to pozerať pozitívne. V roku 1999 sme získali treble, pričom od decembra sme dokončili sezónu bez jedinej prehry. Pred niekoľkými rokmi sme prehrali doma s Liverpoolom 1:4, no získali sme anglický titul s náskokom deviatich bodov," poznamenal Ferguson.