Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Európska futbalová Superliga nebude môcť používať toto označenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Veľmi nás teší tento výsledok. Ak by Európska "Superliga" získala ochrannú známku, narušilo by to hodnotu investícií, ktoré dánske kluby vložili do 3F Superligy, uviedol riaditeľ dánskej ligy.

Kodaň 14. marca (TASR) - Európska futbalová Superliga nebude môcť používať toto označenie, pretože Dánsko už má súťaž s identickým názvom. Rozhodol o tom Úrad Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO), na ktorý sa so sťažnosťou obrátili dánski predstavitelia.

"Veľmi nás teší tento výsledok. Ak by Európska "Superliga" získala ochrannú známku, narušilo by to hodnotu investícií, ktoré dánske kluby vložili do 3F Superligy," uviedol riaditeľ dánskej ligy Claus Thomsen.

Pôvodný plán novej súťaže z roku 2021, ktorej by sa zúčastnilo 12 klubov z Anglicka, Talianska a Španielska, stroskotal. Túto myšlienku však naďalej presadzujú najmä Real Madrid a FC Barcelona prostredníctvom spoločnosti A22.

Súdny dvor Európskej únie (SDEÚ) vlani rozhodol, že Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a Európska futbalová únia (UEFA) nemôžu zasahovať do vzniku nových súťaží alebo zakázať klubom a hráčom účasť v nich, pripomenula agentúra DPA.