Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EL: Látalova rozlúčka proti Fenerbahce má byť čerešničkou na torte

Na snímke tréner FC Spartak Trnava Radek Látal. Foto: TASR Martin Baumann

Český kouč zasadol na lavičku slovenského majstra v lete a Spartak sa pod jeho vedením premiérovo prebojoval do skupinovej fázy EL.

Trnava 12. decembra (TASR) - Posledné vystúpenie futbalistov FC Spartak Trnava v D-skupine Európskej ligy bude zároveň rozlúčkovým stretnutím trénera Radoslava Látala. Ten ohlásil svoj odchod po jesennej časti a po víťaznom zavŕšení vo Fortune lige naňho ešte čaká domáci štvrtkový súboj proti Fenerbahce Istanbul (21.00).

Český kouč zasadol na lavičku slovenského majstra v lete a Spartak sa pod jeho vedením premiérovo prebojoval do skupinovej fázy EL. Po piatich kolách má na konte štyri body za víťazstvo a remízu v dueloch s Anderlechtom Brusel a reálnu šancu na obsadenie tretej priečky. "Po polroku, čo sme sa v Trnave snažili dostať do EL, sú pocity pekné. Je to rozlúčka s obdobím, ktoré hodnotíme ako veľmi úspešné. Dostali sme sa do pohára, trošku sme tomu dali prednosť pred ligou. Žiaľ, v lige sme trošku strácali, tieto krásne okamihy, ktoré sme s mužstvom prežili, nám však ťažko niekto odpára. Čerešnička na torte bude, keď privítame slávne Fenerbahce," povedal Látal na stredajšej tlačovej konferencii.

V jej čase evidovali domáci približne 12.000 predaných vstupeniek, očakávajú návštevu do 15.000 fanúšikov: "Prial by som si, aby sa ľudia prišli rozlúčiť s týmto polrokom. Bol by som rád, keby sa štadión zaplnil a atmosféra by bola ako v predchádzajúcich stretnutiach, ktoré sme tu odohrali. V takomto zápase nejde o motiváciu, každý sa naň teší. Dúfajme, že bude dobrá atmosféra, je to duel EL proti kvalitnému mužstvu. Je to rozlúčka, ale chceme k tomu pristúpiť s koncentráciou, aby sme sa rozlúčili s jeseňou kvalitným výkonom."

Látal má k dispozícii rovnaký káder ako v záverečnom jesennom kole, v ktorom Trnavčania takisto na Štadióne Antona Malatinského zdolali Trenčín 3:1. V sobotu absentovali Ivan Hladík, Andrej Kadlec, Anton Sloboda, Jakub Rada, Andrej Lovás a Matúš Čonka. Príležitosť dostane útočník a turecký rodák Kubilay Yilmaz, ktorý sa môže tešiť na debut v druhej najprestížnejšej európskej súťaži. V uplynulých štyroch stretnutiach dal štyri góly. "Určite nastúpi, snáď potvrdí formu a skóruje v ďalšom zápase," dodal Látal.

Spartak pri bodových ziskoch s Anderlechtom ani raz neinkasoval a svoju filozofiu neplánuje opustiť ani v derniére: "Videl som súpisku Fenerbahce, prileteli všetci známi hráči s výnimkou zranených. Nechceme hrať iba vzadu, ale všetko sa odvíja od toho, že príde veľmi kvalitné mužstvo. Nebudeme len brániť, ale určite nebudeme hrať hore-dole. Chceme uhrať body, nevrhneme sa do bezhlavého útoku, aby sme to otvorili. Chceme vychádzať z našej typickej hry, na brejky, štandardky, využiť každú situáciu na strelenie gólu. Nie je to zápas, v ktorom by o nič nešlo, aby sme dostali zbytočné góly a aby sme potom boli smutní. Chceme vydolovať maximum, sme pripravení."