Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Egypt povedie tréner Hossam Hassan, nahradil odvolaného Vitoriu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na lavičke nahradil odvolaného Portugalčana Ruia Vitoriu, ktorý predčasne skončil po neúspešnom vystúpení národného tímu na Africkom pohári národov.

Káhira 6. februára (TASR) - Novým trénerom egyptskej futbalovej reprezentácie sa stal Hossam Hassan. Na lavičke nahradil odvolaného Portugalčana Ruia Vitoriu, ktorý predčasne skončil po neúspešnom vystúpení národného tímu na Africkom pohári národov. Ambiciózni "faraóni", ktorý majú na konte rekordných sedem kontinentálnych titulov, nevyhrali na tohtoročnom turnaji ani jeden zápas a vypadli už v osemfinále s DR Kongo.

Hossam Hassan je bývalý egyptský útočník, ktorý pomohol krajine k trom triumfom na APN. S 68 gólmi je historicky najlepší strelec reprezentácie. Na klubovej úrovni hral za Al Ahly, ale aj grécky PAOK Solún či švajčiarsky Neuchatel Xamax. Počas trénerskej kariéry viedol mnohé domáce kluby, ako i reprezentáciu Jordánska. Vedenie egyptského zväzu mu dalo dôveru spoločne s jeho dvojčaťom Ibrahimom Hassanom, ktorého vymenovalo za nového riaditeľa národného tímu, informovala agentúra AP.

Vitoria podpísal v júni 2022 zmluvu na štyri roky, no nevydržal ani polovicu svojho mandátu. Egypťanov na turnaji zasiahli početné zranenia, stratili aj svoju hviezdu Mohameda Salaha, ktorý si v druhom zápase v základnej skupine poranil kolenný kĺb. Brankár Mohamed El Shenawy si v treťom stretnutí vykĺbil rameno a Imama Ashoura hospitalizovali pre otras mozgu po zranení hlavy na tréningu.