Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Edmonton vyhral nad Vancouverom a vyrovnal stav série na 3:3

Hráči Vancouver Canucks a Edmonton Oilers počas tretej časti 6. zápasu série druhého kola play-off hokejovej NHL o Stanley Cup, v sobotu 18. mája 2024 v Edmontone. Foto: TASR/AP

Vo finále Východnej konferencie sa stretnú New York Rangers a Florida Panthers, prvý zápas je na programe v noci na štvrtok .

New York 19. mája (TASR) - Hokejisti Edmontonu Oilers si v sérii 2. kola play off NHL s Vancouverom vynútili rozhodujúci siedmy zápas. V šiestom dueli semifinále Západnej konferencie vyhrali doma presvedčivo 5:1 a sériu vyrovnali na 3:3. O postupujúcom sa rozhodne v noci na utorok, úspešnejší tím sa v konferenčnom finále stretne s Dallasom.

Pod triumf "olejárov" sa zhodne gólom a dvoma asistenciami podpísali Evan Bouchard i Ryan Nugent-Hopkins, tri asistencie zaznamenal kapitán Connor McDavid. "Nie je to nič, čo by nás malo uspokojiť alebo nadchnúť. Iba sme si kúpili ďalší deň. Rovnakú úroveň našej hry očakávam aj v siedmom zápase. Je jasné, že Vancouver v ňom podá lepší výkon a bude to vysoko súťaživý siedmy zápas," povedal pre nhl.com McDavid. Leon Draisaitl zaznamenal dve asistencie a natiahol svoju bodovú šnúru v play off na 11 stretnutí. Desiaty gól vo vyraďovačke si pripísal Zach Hyman a je na čele tabuľky strelcov. "Čím viac akcií vymyslíte, tým máte väčšiu šancu, že si vytvoríte príležitosti na skórovanie. Myslím si, že sme odviedli dobrú prácu v produkcii kvalitných streleckých pozícií a dokázali sme ich aj využiť," spokojne konštatoval Hyman.

Domáci dovolili Vancouveru celkovo iba 15 striel, brankára Stuarta Skinnera prekonal iba Nils Höglander, ktorý vyrovnal na priebežných 1:1. "Sme trochu sklamaní, no vieme, že sme tím, ktorý sa dokáže vrátiť späť. Treba oživiť našu hru, to je náš cieľ. Niektorí chalani vedia, že sa musia zlepšiť a máme 48 hodín na to, aby sme obnovili energiu. V pondelok musí každý hrať tak, aby sa stal hrdinom," vyjadril sa Rick Tocchet, tréner Canucks. Hosťom nevyšla najmä druhá tretina, v ktorej Edmonton odskočil na dvojgólový rozdiel, prehrali ju na strely 5:14. "To nie je recept na úspech. S takým počtom striel sa nedá vyhrať zápas," poznamenal útočník "kosatiek" Elias Pettersson.

Vo finále Východnej konferencie sa stretnú New York Rangers a Florida Panthers, prvý zápas je na programe v noci na štvrtok.



NHL - 2. kolo play off


semifinále Západnej konferencie - 6. zápas:

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Góly: 9. Holloway (Draisaitl, Bouchard), 28. Hyman (McDavid, Nugent-Hopkins), 32. Bouchard (McDavid, Nugent-Hopkins), 44. Nugent-Hopkins (McDavid, Bouchard), 54. Kane (Draisaitl) – 11. Höglander (Pettersson, Hronek). Brankári: Skinner - Šilovs, strely na bránku: 27:15.

/stav série: 3:3/