Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Djokovič je po údere fľašou v poriadku a pokračuje na turnaji v Ríme

Srbský tenista Novak Djokovič reaguje v zápase 2. kola mužskej dvojhry proti Corentinovi Moutetovi z Francúzska na turnaji ATP v Ríme v piatok 10. mája 2024. Foto: TASR/AP

Ďakujem za správy plné obáv. Bola to nehoda a som v poriadku, odpočívam v hoteli s ľadovým obkladom. Vidíme sa v nedeľu, napísal Djokovič.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Rím 11. mája (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič odmietol, že by odstúpil z turnaja ATP v Ríme po tom, čo ho v piatok zasiahla do hlavy fľaša. Líder svetového rebríčka upokojil obavy fanúšikov a potvrdil, že v nedeľu nastúpi v treťom kole proti Čiľanovi Alejandrovi Tabilovi.

"Ďakujem za správy plné obáv. Bola to nehoda a som v poriadku, odpočívam v hoteli s ľadovým obkladom. Vidíme sa v nedeľu," napísal Djokovič na sociálnej sieti X.

Tridsaťšesťročný Srb zostal v bolestiach ležať na zemi, keď ho fľaša zasiahla do hlavy pri rozdávaní autogramov fanúšikom pred odchodom z centrálneho dvorca na Foro Italico. Djokoviča potom z arény vyviedla ochranka, ktorá 24-násobného grandslamového víťaza kryla, kým sa dostal do útrob štadióna.

"Novaka nešťastnou náhodou zasiahla fľaša, keď rozdával autogramy. Dostal lekársku pomoc, opustil štadión a vrátil sa do svojho hotela. Jeho stav nie je dôvodom na obavy," uviedli krátko po incidente organizátori vo vyhlásení, ktoré citovala AP. Fanúšik sa nakláňal cez zábradlie, aby podal Djokovičovi zápisník na podpis a z batohu mu vypadla hliníková fľaša s vodou a zasiahla Srba.