Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

D. GABÁNI: Čaká nás turnaj veľkých osobností, podporíme ním dobrú vec

Moderátor podujatia Dušan Gabáni (vľavo) a organizátor turnaja Ivan Rudolf (vpravo) v štúdiu TABLET.TV. Foto: Teraz.sk

V sobotu 19. augusta sa to bude v Piešťanoch hemžiť slovenskými osobnosťami z rôznych sfér života. Svoje kvality predvedú na tenisových kurtoch, pričom podporia dobrú vec.

Bratislava 12. augusta (Teraz.sk) – V sobotu 19. augusta si dajú v Piešťanoch „rande“ osobnosti zo spoločenskej, športovej, kultúrnej a mediálnej sféry. Pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku sa totiž v tamojšom HS Centre bude konať 1. ročník tenisového turnaja, ktorý organizuje spoločnosť W.R.P.R. Podujatie má charitatívny rozmer, keďže časť výťažku poputuje neziskovej organizácii Deťom s rakovinou, ktorá funguje na Klinike detskej hematológie a onkológie DFNsP v Bratislave.

Hokejisti Peter Bondra, Richard Lintner, Tomáš Tatar, herci Filip Tůma a Peter Kočiš s ich kolegyňami z brandže Zuzanou Mauréry s Petrou Vajdovou, ale i choreograf Ján Ďurovčík, alebo televízna moderátorka Jana Hospodárová. To je len krátky výpočet osobností, ktoré si to už o pár dní medzi sebou „rozdajú“ na tenisovom turnaji v piešťanskom HS Centre. „Myšlienku zorganizovať takýto turnaj som nosil v hlave už niekoľko rokov a keďže portfólio mojej agentúry sa zaoberá inou činnosťou, v minulosti na to nebol čas. S pánom Gabánim sme však tenisoví nadšenci, a preto sme sa približne tri mesiace definitívne rozhodli, že toto podujatie zorganizujeme. Ako už býva zvykom, prirodzeným vyústením podobných stretnutí osobností z rôznych oblastí života je, že výťažok z akcie putuje na charitatívne účely. V tomto prípade to bude nezisková organizácia Deťom s rakovinou,“ rozhovoril sa hlavný organizátor podujatia Ivan Rudolf.

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S IVANOM RUDOLFOM A DUŠANOM GABÁNIM:



Na margo výberu účastníkov, medzi ktorými nechýbajú hokejisti, futbalisti, herci či moderátori sa vyjadril spoluorganizátor a uznávaný športový redaktor Dušan Gabáni: „Pozvali sme zhruba sto osobností, no keďže všetci sú stále nejakým spôsobom činní alebo rozcestovaní po svete, tak ich je náročné dostať v jeden termín na jedno miesto. Boli by sme však radi, keby ich prišlo čo najviac, ak by ich bolo 64, ako sme pôvodne plánovali, bolo by to skvelé. S najväčšou pravdepodobnosťou však pôjde o nižšie číslo. Presný počet bude definitívne známy až v predvečer akcie, teda 18. augusta. Samozrejme, že sme pri výbere hodnotili, aký majú potenciálni hostia vzťah k tenisu.“ Čo sa týka mien, rysuje sa naozaj silné zloženie. „Môžem prezradiť, že svoju účasť nám už pred pár dňami potvrdili hokejisti Peter Bondra, Marek Hrivík, bývalá vynikajúca tenistka Karin Habšudová, choreograf Ján Ďurovčík či futbalisti Ľubomír Luhový s Miroslavom Karhanom. Máme pripravené ešte aj nejaké prekvapenia, ale o tých ešte nechcem rozprávať,“ doplnil Ivan Rudolf.

V dražbe budú aj Cibulkovej tenisky


Turnaj sa bude odohrávať na šiestich tenisových dvorcoch piešťanského HS Centra. „Systém bude závislý od presného počtu účastníkov, no náš plán je taký, že vytvoríme šesť skupín, pričom každá bude mať svoj kurt. Nemenej podstatná informácie je, že od trinástej hodiny je naplánovaná tenisová exhibícia a bezprostredne po nej sa budú môcť diváci so svojimi idolmi stretnúť aj osobne na autogramiáde. Súčasťou celej akcie je dražba podpísaných predmetov od niektorých pozvaných hostí, ako napríklad dresy slovenských hráčov NHL či raketa, loptičky i tenisky Dominiky Cibulkovej,“ vysvetlil hlavný organizátor podujatia, ktoré čaká jeho 1. ročník. „Našou ambíciou je urobiť z toho turnaj, ktorý sa bude opakovať každý rok. Máme záujem, aby získal dobré meno a spájal rok čo rok nielen osobnosti s veľkým srdcom, ale aby pravidelne plnil posolstvo, ktorým je pomôcť tam, kde je to potrebné,“ dodal Rudolf, ktorého vzápätí doplnil Dušan Gabáni: „Verím, že sa nás už tento rok zíde toľko, aby to bolo zaujímavé, aby vyšla exhibícia a aby konečné číslo na šeku bolo tak vysoké, aby sme boli spokojní, že sme podporili dobrú vec.“