Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

COPA AMERICA: Kolumbia je vo štvrťfinále, Messi ratoval Argentíne bod

Kolumbijskí fanúšikovia, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Futbalisti Kolumbie v noci na štvrtok zdolali Katar 1:0 a so šiestimi bodmi na konte ich už nikto nemôže obrať o prvé miesto v B-skupine.

Sao Paulo 20. júna (TASR) - Futbalisti Kolumbie si v predstihu zaistili postup do štvrťfinále Copa America. V noci na štvrtok zdolali Katar 1:0 a so šiestimi bodmi na konte ich už nikto nemôže obrať o prvé miesto v B-skupine. V druhom stretnutí Argentína iba remizovala s Paraguajom 1:1, bod pre "Albicelestes" zariadil Lionel Messi z jedenástky.

Kolumbia bola po predošlom víťazstve 2:0 nad Argentínou vo výhodnej pozícii, proti ázijskému šampiónovi sa však dlho strelecky trápila. Suchoty "Los Cafeteros" ukončil až v 86. minúte útočník Atalanty Bergamo Duvan Zapata, ktorý si nabehol na center Jamesa Rodrigueza a umiestnenou hlavičkou nedal šancu brankárovi Kataru. "Súper hral v hlbokom defenzívnom bloku a spoliehal sa na protiútoky. Neprestávali sme veriť, že sa nám podarí proti zhustenej obrane presadiť. Trvalo nám to o čosi dlhšie, ako sme si predstavovali, ale napokon to vyšlo. Víťazstvo je absolútne spravodlivé," konštatoval Rodriguez.

Argentína nastupovala na duel s Paraguajom s nožom na krku a od 37. minúty prehrávala po góle Richarda Sancheza. O vyrovnanie sa v 57. minúte postaral Messi, útočník FC Barcelona s prehľadom premenil jedenástku nariadenú za ruku Ivana Pirisa vo vlastnom pokutovom území. O päť minút neskôr na opačnej strane ihriska Nicolas Otamendi nedovoleným zákrokom poslal k zemi Derlisa Gonzaleza a rozhodca ukázal na biely bod. Paraguajčan však ponúknutú príležitosť nevyužil, jeho slabú prízemnú strelu k ľavej žrdi zneškodnil Franco Armani. "Potvrdil, že je naša brankárska jednotka. Dôverujeme mu. Chytil jedenástku a udržal nás nažive, podal veľmi dobrý výkon. Proti Kataru pôjde o všetko, musíme vyhrať," vyhlásil argentínsky kormidelník Lionel Scaloni.

Paraguaj má pred posledným kolom postupové tromfy vo vlastných rukách, v prípade víťazstva nad Kolumbiou sa do štvrťfinále prebojuje z druhého miesta. Argentína musí zdolať Katar a dúfať v pomoc Kolumbie, pravda, so štyrmi bodmi na konte sa môže celkom reálne dostať do vyraďovacej fázy aj ako jeden z dvoch najlepších tímov z tretích miest v základných skupinách. Naposledy Argentínčania stroskotali už v skupinovej fáze Copa America v roku 1983.

Copa America


B-skupina

Kolumbia - Katar 1:0 (0:0)
Gól:
86. Zapata

Argentína - Paraguaj 1:1 (0:1)
Góly:
57. Messi (z 11 m) - 37. Sanchez

Tabuľka:

1. Kolumbia 2 2 0 0 3:0 6*
2. Paraguaj 2 0 2 0 3:3 2
3. Katar 2 0 1 1 2:3 1
4. Argentína 2 0 1 1 1:3 1
* - postup do štvrťfinále