Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Česká nominácia v kvalifikácii MS proti Dánsku a Fínsku bez Rosického

Tréner českej futbalovej reprezentácie Michal Bílek. Foto: TASR/AP

Česi sa v kvalifikačnej B-skupine stretnú okrem Dánska aj s Talianskom, Bulharskom, Arménskom a Maltou.

Praha 28. augusta (TASR) - Česká futbalová reprezentácia odštartuje na budúci týždeň kvalifikačnú kampaň o postup na MS 2014 proti Dánsku bez kapitána Tomáša Rosického. Stredopoliar londýnskeho Arsenalu si poranil achilovku v zápase EURO 2012 proti Grécku a odvtedy nie je k dispozícii ani účastníkovi Premier League.

Tréner Michal Bílek nemá k dispozícii pre zápas v Kodani (8. septembra) a prípravný duel s Fínskom v Tepliciach (11. septembra) ani tradičné alternatívy k Rosickému, keďže zranenia kvária aj Daniela Kolářa a Václava Pilařa.

Po tom, čo útočník Milan Baroš ukončil reprezentačnú kariéru, Bílek nominoval do 21-členného tímu dvoch 20-ročných zakončovateľov Mateja Vydru z Watfordu a Václava Kadleca zo Sparty Praha.

Česi sa v kvalifikačnej B-skupine stretnú okrem Dánska aj s Talianskom, Bulharskom, Arménskom a Maltou.



nominácia ČR na kvalifikačný zápas MS 2014 s Dánskom a prípravný zápas s Fínskom:

brankári: Petr Čech (Chelsea), Jaroslav Drobný (Hamburg), Jan Laštůvka (Dnepropetrovsk)

obrancovia: Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Roman Hubník (Hertha Berlín), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), David Limberský, František Rajtoral (obaja Viktoria Plzeň), Tomáš Sivok (Besiktas), Marek Suchý (Spartak Moskva)

stredopoliari: Vladimir Darida (Viktoria Plzeň), Josef Hušbauer (Sparta Praha), Tomáš Hübschman (Šachtar Doneck), Petr Jiráček (Wolfsburg), Milan Petržela (Augsburg), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Jan Rezek (Anorthosis Famagusta)

útočníci: Václav Kadlec (Sparta Praha), David Lafata (Jablonec), Tomáš Pekhart (Norimberg), Matěj Vydra (Watford)