Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Černák po prehre s Nemeckom: Za dve minúty zmazali našu prácu

Na snímkle vpravo Erik Černák (Slovensko) a vľavo Markus Eisenschmid (Nemecko) v zápase základnej A-skupiny Nemecko - Slovensko na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Košiciach 15. mája 2019. Foto: TASR - Martin Baumann

Nemecký tím nevyužil viacero presiloviek, tri minúty pred koncom však skúsil hru bez brankára a tá slávila úspech.

Košice 15. mája (TASR) - Len veľmi ťažko sa slovenským hokejistom hľadali slová po prehre v kľúčovom zápase s Nemeckom 2:3. V mixzóne panovala pochmúrna atmosféra, nečudo, Slováci si výrazne skomplikovali postupové šance a prienik do štvrťfinále na domácich MS už nemajú vo vlastných rukách.

Vo štvrtom stretnutí košickej A-skupiny pritom mali na dosah dôležité víťazstvo, no náskok 2:1 im napokon nestačil ani na zisk bodu. Nemci v priebehu 85 sekúnd v záverečnej dvojminútovke zmazali dovtedajšie úsilie slovenského tímu.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v 2. tretine otočil skóre z 0:1 na 2:1 a viackrát boli blízko k zvýšeniu tesného náskoku. Strelecká prevaha 36:21 im však bola napokon málo platná, všetky body brali po záverečnom obrate Nemci. "Hrali sme výborný hokej 58 minút. Nedali sme im gólovú šancu, boli sme k nim natesno, nedávali sme im priestor. V záverečných dvoch minútach nám však zmazali našu dobrú prácu," uviedol obranca Erik Černák.

Nemecký tím nevyužil viacero presiloviek, tri minúty pred koncom však skúsil hru bez brankára a tá slávila úspech. Šestica Nemcov nedovolila Slovákom vyhodiť puk a Eisenschmid strelou bez prípravy prestrelil Čiliaka. "Na modrej čiare sme to mali iba nahodiť a nič by z toho nebolo. Ale nemôžeme sa na to vyhovárať, taký je hokej. Sme jeden tím a musíme aj naďalej pokračovať v dobrých výkonoch a dávať si v nich pozor na závery zápasov," povedal Černák.

Ani črtajúci sa bod za remízu v riadnom hracom čase napokon Slováci nezískali, Nemec Draisaitl ukázal, prečo bol druhý najlepší strelec v základnej časti NHL. Jeho spoluhráč z útoku Dominik Kahun už pred zápasom so Slovenskom vravel, že pôjde o malé finále. Narážal tým na dôležitosť vzájomného zápasu v boji o štvrťfinále. "Každý jeden zápas proti takýmto súperom je dôležitý. Musíme ich využívať na zisk bodov. Žiaľ, dnes to nevyšlo," dodal Černák.