Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Britská polícia pátra po mužovi, ktorý po zápase vrazil autom do ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zranenia utrpeli štyria ľudia, žiaden z nich nie je v život ohrozujúcom stave, uviedla polícia centrálnej oblasti Anglicka Midlands.

Londýn 19. júna (TASR) - Britská polícia pátra po mužovi, ktorý v piatok strieľal zo vzduchovej pištole a vrazil autom do ľudí zhromaždených pri krčme v strednom Anglicku, kde sledovali zápas Anglicka a Škótska v rámci Majstrovstiev Európy vo futbale (EURO 2020). V sobotu o tom informovala tlačová agentúra AP.

Zranenia utrpeli štyria ľudia, žiaden z nich nie je v život ohrozujúcom stave, uviedla v sobotu polícia centrálnej oblasti Anglicka Midlands.

Podľa polície vodič strieborného automobilu značky Volvo strieľal zo vzduchovej pištole BB a potom narazil do ľudí pri pube Gigmill v meste Stourbridge, 200 kilometrov severozápadne od Londýna. Vodič to urobil krátko po tom, čo sa futbalový zápas v piatok neskoro večer skončil. Anglicko a Škótsko, historickí futbaloví súperi, remizovali 0:0.

V nemocnici liečia muža a ženu vo veku po dvadsiatke so závažnými poraneniami nôh a dve ženy s menej vážnymi zraneniami.

Polícia uviedla, že podľa jej presvedčenia išlo o "cielený útok" a po vodičovi, ktorý ušiel pešo, pátra.