Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Medlová obsadila v kvalifikácii Big Air až 23. miesto

Na snímke slovenská snoubordistka Klaudia Medlová počas kvalifikácie Big Air na XXIII. ZOH v Pjongčangu 19. februára 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Medlová pri premiére tejto disciplíny v programe ZOH ani jeden z dvoch svojich trikov neustála a za postupom do piatkového finále tak výrazne zaostala.

Pjongčang 19. februára (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová nepostúpila do finále súťaže Big Air na ZOH v Pjongčangu. V pondelňajšej kvalifikácii obsadila so ziskom 50,50 bodu až 23. miesto a do elitnej dvanástky sa nezmestila. Dvojkolovú kvalifikáciu vyhrala Rakúšanka Anna Gasserová (98,00 b.).

Medlová pri premiére tejto disciplíny v programe ZOH ani jeden z dvoch svojich "trikov" neustála a za postupom do piatkového finále tak výrazne zaostala. V prvom kole si zvolila mimoriadne náročný skok, pri ktorom však spadla a od rozhodcov dostala iba 30,75 bodu (22. miesto). Jej šanca na postup stále žila, no v druhom až príliš "pretočila" pokus o frontside 720 double 10. Hoci sa zlepšila na 50,50 b., na najlepšie to nestačilo. Na postup potrebovala dosiahnuť aspoň 76,25 bodu.

V kvalifikácii štartovalo celkovo 26 snoubordistiek: "Veľmi ma mrzí, že sa mi nepodarilo postúpiť, na druhej strane som však aj veľmi hrdá, že som zo seba vydala všetko. V kvalifikácii bola neskutočná úroveň, akú som nikdy nezažila. Nemohla som ani sekundu rozmýšľať, že by som išla ľahší trik na istotu. Skúsila som priamo najťažší, o ktorom som vedela, že keď ho ustojím, pôjdem do prvej trojky."

V Pjongčangu sa už Medlová minulý týždeň predstavila v disciplíne slopestyle a pri svojom olympijskom debute obsadila 24. miesto. Ani tam jej nevyšla ani jedna z dvoch jázd, v oboch doplatila na pády v dôsledku silného vetra.

Big Air - ženy, kvalifikácia:
1. Anna Gasserová (Rak.) 98,00 b.,
2. Juka Fudžimoriová (Jap.) 94,25,
3. Reira Iwabučiová (Jap.) 92,75,
4. Laurie Blouinová (Kan.) 92,25,
5. Zoi Sadowski-Synnottová (N. Zél.) 92,00,
6. Jamie Andersonová (USA) 90,00,...
23. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 50,50 - nepostúpila do finále