Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Kentoš po remíze SR 21 s Poľskom: Súper ukázal kvalitu

Na snímke v modrom hráči Slovenska, v bielom hráči Poľska pred futbalovým prípravným zápasom hráčov do 21 rokov Slovensko - Poľsko 12. októbra 2023 v Košiciach. Foto: TASR František Iván

Duel bol súčasťou kempu zverencov Jaroslava Kentoša, ktorých v utorok 17. októbra čaká neoficiálne stretnutie s MFK Dukla Banská Bystrica v popradskom NTC.

Košice 12. októbra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov remizovali s rovesníkmi z Poľska 2:2 vo štvrtkovom prípravnom zápase v Košiciach. Slovenské góly strelili v 5. minúte Timotej Jambor a v 15. Nino Marcelli. Pre slovenskú "dvadsaťjednotku" to bol vôbec prvý zápas v Košiciach.

Duel bol súčasťou kempu zverencov Jaroslava Kentoša, ktorých v utorok 17. októbra čaká neoficiálne stretnutie s MFK Dukla Banská Bystrica v popradskom NTC.

Od úvodu sa hralo v rýchlom tempe a diváci nemuseli na góly dlho čakať. Slováci rozvinuli v 5. minúte ofenzívnu akciu, Kaprálik prihral z ľavej strany Marcellimu, ktorý ju ešte posunul nepokrytému Jamborovi - 1:0. Poliaci vyrovnali už o tri minúty, keď Buksovu strieľanú prihrávku v šestnástke Szymczak efektne prepustil medzi nohami a zaskočil brankára Belka - 1:1. Od 15. minúty Slováci opäť viedli. Poliaci spravili chybu v rozohrávke a po Jamborovej prihrávke Marcelli obstrelil brankára Tobiasza. Dianie na trávniku sa následne upokojilo, tímy si dávali väčší pozor na defenzívu, no aj tak bolo k videniu viacero ofenzívnych výpadov.

Po hodine hry sa poľský stredopoliar Szmyt dostal do ofenzívneho výpadu, v ktorom sa dostal k odrazenej lopte a strelou zvnútra šestnástky vyrovnal - 2:2. O šesť minút sa Poliaci dostali do ďalšej veľkej príležitosti, v ktorej zakončil Wlodarczyk, no trafil do hornej žŕdky. Naďalej sa hral rýchly futbal, no diváci už napriek viacerým nádejným situáciám gól nevideli.

Na snímke gólová radosť hráčov Slovenska počas futbalového prípravného zápasu hráčov do 21 rokov Slovensko - Poľsko 12. októbra 2023 v Košiciach.
Foto: TASR František Iván


prípravný zápas hráčov do 21 rokov



SLOVENSKO - Poľsko 2:2 (2:1)

Góly: 5. Jambor, 15. Marcelli – 8. Buksa, 60. Szmyt. Rozhodovali: Berka (ČR) - Kmec, Pacák (SR), ŽK: Kaprálik - Szymanski, 2497 divákov

Slovensko: Belko - Šikula, Leitner, Javorček, Selecký (59. Gomola) - M. Sauer (59. Nebyla), Rigo (69. Szolgai), Gajdoš (69. Veselovský) - Kaprálik, Jambor (69. Čerepkai), Marcelli (88. Tučný)

Poľsko: Tobiasz (46. Biesczad) - Marczuk (46. Pyrka), Mosór, Bejger, Lipkowski - Rakoczy (41. Szmyt), Legowski, Oyedele, Zalewski - Szymczak, Buksa (46. Pienko)




Hlasy:



Jaroslav Kentoš, tréner SR"21": "Podľa mňa je to spravodlivá remíza. Poliaci ukázali svoju kvalitu, no na druhej strane musím povedať, že najmä v prvom polčase sme ukázali výbornú prechodovú fázu. Využili sme naše krídla a som rád, že sa presadili. Poliaci ukázali veľkú kvalitu a pripravenosť hráčov. Pre nás je takýto zápas spôsob ako byť čo najlepšie pripravený na medzinárodnú úroveň."

Timotej Jambor, strelec prvého gólu SR: "V prvom polčase sme sa dostali do vedenia, neskôr sme dostali na 2:2. Myslím si, že remíza svedčí tomuto zápasu aj keď Poliaci boli asi o niečo lepší než my. Som veľmi rád, že sa mi podarilo skórovať už v prvom zápase v "dvadsaťjednotke" a pomôcť mužstvu. Z osobného hľadiska som spokojný, no mrzí ma, že sme dnes nezvíťazili. Verím však, že ďalší zápas už zvládneme aj výsledkovo."

Ľubomír Belko, brankár a kapitán SR: "Začalo sa svižne, hneď padli tri góly. To určite potešilo fanúšikov. Potom sa už zápas odohrával najmä v strede poľa a do prvej prestávky už nebola väčšia šanca. Do druhého polčasu sme chceli vstúpiť aktívne, lebo v Česku ani v Dánsku sa nám nepodarilo zachytiť druhý polčas. Po inkasovanom góle na 2:2 sa zápas dohrával medzi šestnástkami."