Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Osemfinálový žreb dal dokopy tieto dvojice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Úvodné stretnutia osemfinále sa odohrajú 12. a 13., resp. 19. a 20. februára, odvety sú na programe 5., 6., 12. a 13. marca. Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí.

Nyon 17. decembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa ako obhajcovia trofeje stretnú v osemfinále Ligy majstrov 2018/2019 s Ajaxom Amsterdam. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Ďalšie dvojice vytvorili Schalke 04 - Manchester City, Atletico Madrid - Juventus Turín, Manchester United - Paríž St. Germain, Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund, Olympique Lyon - FC Barcelona, AS Rím - FC Porto a FC Liverpool - Bayern Mníchov.

Víťazi skupín boli medzi nasadenými tímami, mužstvá, ktoré sa umiestnili na druhej priečke, figurovali ako nenasadené. Nemohli sa stretnúť kluby z jednej krajiny ani súperi z rovnakej základnej skupiny. Úvodné stretnutia osemfinále sa odohrajú 12. a 13., resp. 19. a 20. februára, odvety sú na programe 5., 6., 12. a 13. marca. Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí.

Na Ajax čaká premiérové jarné osemfinále od sezóny 2005/2006. Real triumfoval v najprestížnejšej európskej súťaži v uplynulých troch ročníkoch, na ceste za titulmi vyradil v osemfinále AS Rím, o rok neskôr SSC Neapol a v predchádzajúcej sezóne Paríž St. Germain. "Je to náročný žreb, ale krásny duel. Musíme sa pripraviť, nie sme však bez šance. Potrebujeme hrať s odhodlaním a veriť našim kvalitám," uviedol obranca Ajaxu Daley Blind.

Finále sa uskutoční 1. júna v Madride na novom štadióne Atletica, ktoré narazí v jednej z najatraktívnejších konfrontácií na Juventus. Zverenci Diega Simeoneho neprehrali v uplynulých deviatich súbojoch s talianskymi oponentmi. "Dostali sme najsilnejší tím spomedzi nenasadených. Pri žrebe sme nemali šťastie, ale máme veľmi silný káder a pokúsime sa postúpiť. Cristiano Ronaldo je muž Ligy majstrov, no nespoliehame sa len naňho. Veríme si, aj keď Atletico je vyvážené a tvorí náročnú prekážku. Vie brániť a Diego Costa s Antoineom Griezmannom dokážu spôsobiť problémy. Očakávam dva ťažké zápasy, v ktorých zrejme nepadne mnoho gólov," povedal riaditeľ Juventusu Pavel Nedvěd na oficiálnej stránke UEFA.

Finalista minulého ročníka FC Liverpool postúpil zo skupiny z druhej pozície, žreb mu prisúdil náročného protivníka v podobe Bayernu. PSG si ako jasný líder francúzskej ligy zmeria sily s Manchestrom United, ktorému sa naopak v anglickej Premier League príliš nedarí, patrí mu šiesta priečka.

Žreb osemfinále Ligy majstrov:

FC Schalke 04 - Manchester City
Atletico Madrid - Juventus Turín
Manchester United - Paríž St. Germain
Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund
Olympique Lyon - FC Barcelona
AS Rím - FC Porto
Ajax Amsterdam - Real Madrid
FC Liverpool - Bayern Mníchov

Kalendár LM 2018/19:

12./13./19./20. februára: 1. zápasy osemfinále
5./6./12./13. marca: odvety osemfinále
15. marca: žreb štvrťfinále a semifinále
9./10. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
16./17. apríla: odvety štvrťfinále
30. apríla/1. mája: 1. zápasy semifinále
7./8. mája: odvety semifinále
1. júna: finále (Estadio Metropolitano, Madrid)