Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

David Luiz chýba v brazílskej nominácii na Japonsko a Anglicko

David Luiz, archívna snímka. Foto: TASR/AP/Jacques Brinon

Brazílsky kouč ešte prezradil, že ani na svetovom šampionáte v Rusku nebude mať mužstvo stáleho kapitána.

Rio de Jainero 20. októbra (TASR) - Tréner brazílskej reprezentácie Tite nominoval 24 futbalistov na prípravné zápasy s ďalšími účastníkmi MS 2018 Japonskom (10. novembra vo francúzskom Lille) a Anglickom (14. novembra v Londýne).

V menoslove absentuje David Luiz z FC Chelsea, namiesto neho chce dať Tite šancu Jemersonovi z AS Monaco. Vo výbere, naopak, nechýba Douglas Costa z Juventusu Turín. "Costa figuroval v nominácii aj v minulosti, ale nebol vtedy v ideálnej kondícii. V uplynulých zápasoch sme ho sledovali a zdá sa, že je už na tom dobre," povedal Tite podľa agentúry AP.

Brazílsky kouč ešte prezradil, že ani na svetovom šampionáte v Rusku nebude mať mužstvo stáleho kapitána, v tejto funkcii sa budú hráči striedať.


nominácia Brazílie na prípravné zápasy s Japonskom a Anglickom:

brankári: Alisson Becker (AS Rím), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians)

obrancovia: Danilo (Manchester City), Marcelo (Real Madrid), Alex Sandro (Juventus Turín), Daniel Alves, Marquinhos, Thiago Silva (všetci Paríž St.Germain), Miranda (Inter Miláno), Jemerson (AS Monaco)

stredopoliari: Casemiro (Real Madrid), Paulinho (FC Barcelona), Fernandinho (Manchester City), Renato Augusto (Peking Kuo-an), Giuliano (Zenit Petrohrad), Philippe Coutinho (FC Liverpool), Willian (FC Chelsea), Diego (Flamengo) Douglas Costa (Juventus Turín)

útočníci:
Roberto Firmino (FC Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (Paríž St. Germain), Diego Souza (Sport Recife), Taison (Šachtar Doneck)